maandag 23 mei 2011

Zit er weinig tussen kop en staart?

Nee, er zit zeker niet weinig tussen kop en staart maar de dingen waar ik druk mee ben zijn niet vis gerelateerd.

Na de genoemde rugproblemen ben ik goed, snel en volledig hersteld en ervaar ik geen problemen meer in het dagelijkse doen en laten.

Ook de tentamen periode van Carla is per vandaag achter de rug. Naast het werk ook leren geeft mij vervolgens geen mogelijkheden om er s'avonds nog even op uit te gaan. En al het leerwerk is niet voor niets geweest want zij scoort enkel 8+ cijfers.

Heel vervelend is echter de plotselinge achteruitgang van mijn vader's gezondheid met bijkomende gevolgen voor mijn moeder wat de nodige inzet en aandacht vraagt. Als er al een moment rust is heb ik niet de behoefte om te gaan vissen of op een andere manier met de hengelsport bezig te zijn. Zelfs het zwiepen met een favoriete hengel of draaien aan een molentje (heel zielig inderdaad maar voor sportvissers wel heel herkenbaar) wordt niet gedaan.

Ik pik de draad tzt weer op en beantwoord dan ook de emails.

zaterdag 14 mei 2011

Back in bussiness.


Door voornamelijk rugproblemen is er van het vissen in April en Mei tot dusver nog niets gekomen. Ik kan me niet herinneren dat er zo weinig is gevist in deze vaak hele goede periode sinds de afschaffing van het gesloten seizoen.

Maar op de donderdagavond was het dan eindelijk weer zover. Met een euro maden op pad geweest in een smalle vaart met de nodige stroming om gewoon weer eens wat vis te vangen. En dat is aardig gelukt door de vangst van veel voorns, baars en blei. Ook nu weer gevist met de feather 4 met daarop een eigenbouw pauwenpen die precies 1 bb loodje draagt. De bonusvis aan het einde van de avond werd helaas verspeeld. Ook geen idee wat het is geweest hoewel er slechts 50 cm water ter plekke stond.

De komende tijd nog maar eens proberen waarbij op meerdere plekken ook wat mais wordt gestrooid die in de loop van de tijd af worden gevist met een korreltje mais licht zwevend boven de bodem. Dan zal ook gebruik worden gemaakt van een centrepin ipv de traditionele molen.