zondag 30 december 2012

Beste wensen 2013

Gisteren met de kinderen nog een uurtje uitgewaaid langs het water. Een onbekend stuk water afgevist met de streamer zonder aanbeet. Maar we hebben ons prima vermaakt. Wouter en Sabiene kwamen onder de modder en gras weer thuis van het vele klimmen.

Komend voorjaar wil ik weer gericht op zeelt gaan vissen waarbij ook het vissen met een wakerhengel zal worden beoefend. Ik ben me dan ook aan het inlezen in de materie van baitrunners, line aligners, rigs, vast of schuivend lood enz. De eerste onderlijntjes zijn inmiddels gemaakt en zijn prima gelukt.

Aan het einde van dit jaar wil ik alvast iedereen een goed en gezond 2013 wensen.


woensdag 19 december 2012

Nieuwe film van Boustails.




Gewoon even genieten van deze nieuwe film van Boudewijn Margadant. Grote karper mbv wakervissen op afstand.

Film.

Ik kom zelf de laatste tijd niet aan het vissen toe.

zondag 9 december 2012

DVD review; A fish for all seasons. Martin Bowler.


"Na de ongekend mooie films van Catching the Impossible, wordt Martin Bowler op zijn nieuwe dubbel-dvd A Fish For All Seasons; op de voet gevolgd tijdens een jaar lang specimen hunting; in Engeland, met als rode draad de jacht op een enorme schubkarper. Maar Martin is een echte all round visser en tijdens zijn taaie quest, met sneeuw, regen, storm en zon, passeren heel wat meer vissoorten de revue. Natuurlijk barbeel en zeelt maar ook snoek, zalm, kopvoorn en meer."

Aldus een korte review die te vinden is op het internet. Daar staat ook het volgende filmpje.

Een film die niet hengelsportliefhebbers ook wel kunnen waarderen. Op een fraaie manier zien we Martin Bowler verschillende visserijen uitoefenen onder verschillende omstandigheden. Het camerawerk is van een uitzonderlijke klasse.

De techniek had wel iets meer aandacht mogen hebben. Vaak blijft het bij een summiere uitleg van de aanpak zonder daarbij bij belangrijke details even stil te staan. Voor mij als visser jammer.

Misschien een kado tip voor onder de boom binnenkort.


zondag 2 december 2012

Nieuwe link. Blog van Ewout Smeerdijk

Vandaag een link naar de site van Ewout Smeerdijk geplaatst. Ik ken Ewout van Flitsendnylon wat onlangs is ontbonden. Hij vist graag met klassiek materiaal op een klassieke manier maar schuwt de moderne materialen en middelen ook zeker niet.

Ewout Smeerdijk