zaterdag 29 september 2012

De R zit weer in de maand.

Met de R in de maand breekt voor mij het vissen met kunstaas vanaf de kant ook weer aan. Niet dat er tijdens de warmere maanden niet op roofvis gevist wordt maar andere visserijen op andere vissoorten krijgen dan ook een kans. Er is zoveel leuks binnen Nederland te doen dat de keuze wat te doen vaak het moeilijkst is.

De afgelopen week zou in het teken staan van wat schilderwerk buiten maar door de vele buien is daar weinig van terecht gekomen. Een mooi excuus om de rovers in de polders in de buurt het leven zuur te maken. En dat is aardig gelukt.Omdat de edge opgetuigd stond werd hier eerst gebruik van gemaakt. Voorzien van een dropshotsysteem werden vele baarzen gevangen tot een grote snoek ook een prooi zag in de kleinste reins schadjes en de onderlijn werd verspeeld. Het lukte vervolgens niet om de snoek met een mini spinner of streamertje te vangen.
Baarzen vanaf een centimeter of 20 geven al leuke sport op deze ultralichte hengel door hem goed krom te trekken. Het kleine shadje is vaak diep in de bek terug te vinden.


De volgende keer met groot kunstaas op de plughengel gevist. Mijn eerste keuze is dan een bellyturiersbait. Een stuk rubber wat ik jaren geleden gemaakt heb speciaal voor het vissen op grote snoek vanuit de bellyboot. Dat was in de tijd dat dergelijke kunstaasjes nog niet werden aangeboden via de reguliere handel. Mijn eerste keuze maar het levert vandaag geen aanbeet op. De 6 inch saltshaker daarentegen is erg geliefd bij 3 snoeken waar 2 van gevangen worden. Mooie vissen rond de 80 cm maar voldoening geeft het vissen met een dergelijke zware hengel niet.


Ik besluit de daarop volgende en komende periode de lange 5 grammer te pakken met bijbehorende kunstaas. Shadjes onder bruggen en Pako lepels of streamers om de sloten af te vissen. Droge tikken op het rubber vervelen nooit. Maar het net onder het oppervlakte binnen vissen van de lepels of streamers is verslavend. De aanbeten zijn zo geweldig mooi om mee te maken dat de dril van de snoek steeds vaker bijzaak is. De meeste vissen worden onthaakt in het water.


1 opmerking:

  1. De snoek is hier ook los en van een formaat wat heel leuk is voor de ultralichte hengel.

    Karel v/d Meer

    BeantwoordenVerwijderen