donderdag 13 januari 2011

dvd review Underwater feeder fishing.

Na enkele dvds waarin azende karpers onderwater worden gevolgd is op deze dvd de camera gericht op vooral de brasem. Met de feeder wordt een voerplek aangelegd en bevist. Tijdens 3 visdagen komen vervolgens onder verschillende omstandigheden het vissen met de methodfeeder en de gaasfeeder aan bod.

De makers zijn er heel goed in geslaagd om de onderwaterwereld in beeld te brengen. De aanwezige vissen lijken zich op een normale manier te gedragen ondanks de aanwezigheid van de camera. Een mooi uitgangspunt dus.

De commercie speelt een grote rol op deze dvd. De firma Ringer, die produkten uitbrengt voor de visserij met de methodfeeder, wil graag een zo groot mogelijke omzetmarkt. Vandaar het uitbrengen van deze dvd. Helaas voor hun is het mij in ieder geval niet duidelijk geworden waarom een methodfeeder icm pellets of miniboilie nu zoveel meer zal vangen dan de conventionele methode met een gaasfeeder en wormen of maden als aas.

Verder is het jammer dat juist verschillende montages van onderlijnen niet aan bod komen tijdens de onderwaterbeelden. Het drillen van een brasem is niet echt interessant als je onderwater beelden verwacht.

De dvd is echter zeker het bekijken waard en geeft je een beter beeld van het aasgedrag van de brasems. Of die op ander water hetzelfde zal zijn mag je je afvragen. Ik kan mij voorstellen dat op troebel water de vis veel minder zal zwemmen en langer met de kop naar beneden zal blijven azen dan op dit heldere water.

Er worden na 3 dagen conclusies getrokken over deze visserij mbt de kleur van het aas en de hoeveelheid ervan. Naar mijn mening veel te kort door de bocht en is sta er dan ook niet achter. Het heeft mij echter wel de ogen geopend dat de onderlijn al snel te lang kan zijn. Bij de vaak door mij gebruikte lengte van 80 cm heeft de vis genoeg mogelijkheden om het aas weer uit te spugen na opname. Leerzaam dus en reden tot verder experimenteren. En experimenteren doet leren.

De dvd wordt uitgebracht door publishinghouse en is via hun ook te bestellen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten