maandag 31 januari 2011

dvd: The video trolling system (Muskies Live)

Na onderwaterbeelden van karpers en witvis te hebben gezien tijdens het azen is het wel interessant voor mij als roofvissers om ook eens een kijkje onderwater te kunnen nemen tijdens het vissen op muskies. Op deze dvd neemt Don Schwartz je als kijker mee in zijn boot waarbij hij een camera heeft gemonteerd net boven de bal van de downrigger die hij gebruikt tijdens het slepen op muskies. De opgenomen onderwaterbeelden zijn zeker de moeite waard om vervolgens eens bekeken te worden.

Don is een enthousiaste muskievisser die graag zijn manier van vissen uit de doeken doet. Door gebruik te maken van een camera vlak voor zijn kunstaas is hij in staat om muskies die geïnteresseerd zijn in het kunstaas te zien voor ze eventueel toe slaan. Helaas zie je echter de meeste vissen afdraaien na soms het kunstaas over vele tientallen meters te hebben gevolgd. Een fenomeen wat je bij het snoekvissen ook geregeld ziet. De kunst is dan om de presentatie zo aantrekkelijk mogelijk te maken waardoor de vis toch toehapt.

Don verteld gedetaileerd hoe het video systeem werkt en wordt gemonteerd. Je zou eventueel na deze film gezien te hebben zelf ook een dergelijk syteem kunnen maken om in je eigen water eens uit te proberen. Ik zie dan ook wel een Nederlandse versie binnenkort op de markt verschijnen.

Kortom een leuke film om eens gezien te hebben echter zonder meerwaarde voor mijn visserij of inzicht in het gedrag van de roofvissen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten