zaterdag 14 mei 2011

Back in bussiness.


Door voornamelijk rugproblemen is er van het vissen in April en Mei tot dusver nog niets gekomen. Ik kan me niet herinneren dat er zo weinig is gevist in deze vaak hele goede periode sinds de afschaffing van het gesloten seizoen.

Maar op de donderdagavond was het dan eindelijk weer zover. Met een euro maden op pad geweest in een smalle vaart met de nodige stroming om gewoon weer eens wat vis te vangen. En dat is aardig gelukt door de vangst van veel voorns, baars en blei. Ook nu weer gevist met de feather 4 met daarop een eigenbouw pauwenpen die precies 1 bb loodje draagt. De bonusvis aan het einde van de avond werd helaas verspeeld. Ook geen idee wat het is geweest hoewel er slechts 50 cm water ter plekke stond.

De komende tijd nog maar eens proberen waarbij op meerdere plekken ook wat mais wordt gestrooid die in de loop van de tijd af worden gevist met een korreltje mais licht zwevend boven de bodem. Dan zal ook gebruik worden gemaakt van een centrepin ipv de traditionele molen.

4 opmerkingen:

 1. Hey KJ fijn te lezen dat je weer je hobby op kan pakken! Op naar goed veel mooie beets zullen we maar zeggen ;-) .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hans van der Pauw15 mei 2011 om 10:51

  Goed nieuws Klaasjan, weer aan de waterkant. Kalm-aan beginnen en straks het grotere spul voorzichtig drillen en tillen vanuit de knietjes.
  Hartelijke groet, Hans.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi KJ,

  Fijn dat het weer een beetje lukt met je rug.
  Straks kun je weer op vis met tandjes jagen.
  Ik blijf je blog volgen.

  Greetz RobH

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Straks inderdaad weer achter de roofvissen aan maar eigenlijk wil ik nog graag voor die tijd een mooie zeelt scoren. Of dat lukken gaat? En nog een avond op dit smalle water zien of er wat groters te vangen is.

  vrgr Klaasjan

  BeantwoordenVerwijderen