woensdag 20 april 2011

Voorbereidingen witvissen moderne stijl.

Door problemen met de rug blijft het op dit moment nog bij het voorbereiden van een voor mij nog onbekende visserij. Het vissen met mini boilies en speciaal grondvoer op zeelt en grote brasems. Zoals eerder vermeld heb ik de nodige zaken inmiddels in huis. Het blijft echter een uitdaging om zaken op een eigen manier aan te pakken. De statische visserij met de method feeder en een zelfhakingssysteem zal wel nooit helemaal mijn ding worden. Maar als bijlegger voor een bonusvis heel goed te gebruiken. Het vissen met een dobber zal wel altijd mijn favoriete manier van vissen blijven. En dan vooral met een progressief buigende hengel.

Voor het onthaken en oa het knippen van nylon is het handig om altijd het perfecte gereedschap daarvoor onder handbereik te hebben. Gemonteerd aan een rolspeld aan de linkerkant op mijn borst kan ik ze ook in het donker feilloos vinden.

Voor het monteren van harde aassoorten als mini boilies of pellets is het handig om van het korum systeem gebruik te maken. Geen gerommel met kleine aasstoppers meer. Gewoon de bijbehorende pen van Korum in de quickstopper doen en deze door de harde aassoort prikken die eventueel moet zijn voorgeboord omdat het aas anders breekt.


Zo'n systeem is ook zelf te maken als je handig bent en over de juiste artikelen kunt beschikken. Door zelf de haakjes van een hairlijntje te voorzien dmv een no-knot knoop ben je heel flexibel in de lengte van de haar of het materiaal daarvan. Ook een aantal types met een madenring aan het einde van de haar zijn gemaakt voor het vissen met een groot aantal maden. De eigenbouw quickstop is gemaakt van het uiterste puntje van een pipetpunt. Een artikel wat gebruikt wordt op mijn werk als disposable.
Het boortje en de bijpassende aasnaald heb ik ook aan een oprolspeld bevestigd. Het boortje is een standaard ijzerboortje van 2 mm die ik in een deuvel heb bevestigd. Ook een spijker die precies past in mijn eigen gebouwde quickstop is op deze manier in een deuvel geplaatst.

Jullie zien dat ik nog wel wat doe met mijn hobby maar liever ging ik weer eens lekker achter de zeelt aan.

3 opmerkingen:

 1. Beste Klaasjan,

  Ik ben momenteel dezelfde voorbereidingen aan het treffen als jij. Mijn bedoeling is om eens een reuzebrasem te vangen op een water waarvan ik verwacht dat ze er zitten. Ik ben, net als jou, eens benieuwd wat deze nieuwe technieken zullen opleveren.

  mvg

  DW

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen Klaasjan!
  Is het misschien handig een stukje siliconenslang over het boortje en de spijker te schuiven??scheelt verwondingen en spaart je kleding.

  Gr.Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reuze brasem. Dan denk ik aan een exemplaar boven de 70 cm. Zeker de moeite waard om daar wat tijd en moeite aan te besteden.

  Ik zal in de praktijk moeten zien of een stukje siliconenslang nodig zal zijn Hans.
  De getoonde spijker is inmiddels vervangen door een dunner exemplaar. Bij harde aassoorten blijkt dat deze scheuren bij het doorschuiven van de eigenbouw quickstop.

  BeantwoordenVerwijderen