vrijdag 3 juni 2011

Struinend op zoek naar graskarper.


Als ik in de middag wakker wordt vanuit de nachtdienst schijnt de zon fel en voelt het warm aan. Mijn kans om weer eens achter de graskarper aan te gaan die, wanneer nog aanwezig, wel lekker actief zullen zijn.
Een mooie gelegenheid om de 4,85 lange BB penhengel eens aan de tand te voelen. Door de lengte kan ik het aas vlak achter de begroeiing leggen waarbij ver van de kant gebleven wordt. Op zo'n veenbodem kun je niet voorzichtig genoeg zijn.
Met het struintasje voorzien van veel witbrood en een ruim uitgevallen net ga ik op pad. Door de stroming worden de korsten mooi meegenomen langs mogelijke plekken waar de graskarper kan liggen. Vanuit mijn positie zijn de korsten goed in de gaten te houden zonder dat de vis mij eventueel ziet. Terwijl er verder de landerijen wordt ingelopen en het gras en riet tot aan mijn borst komt te staan wordt er nog steeds geen graskarper waargenomen. Ook niet dat de beesten van mij schrikken als ik wel eens dicht langs het water loop. Het water lijkt nauwelijks nog graskarper te bevatten. Wel worden mooie voorns en brasems gezien maar daar ben ik niet naar op zoek. Na twee uur lopen kom ik op een dijk aan en wordt de hengel weer afgetuigd en in het foedraal gedaan.
Een illusie armer maar een ervaring rijker komt er een einde aan deze visdag. Het heeft geen zin om hier nogmaals gericht op karper te gaan vissen.


2 opmerkingen:

 1. Klaasjan, ik heb laatst hetzelfde gedaan op vermoedelijk hetzelfde water. Ook ik heb geen tekenen van graskarper waargenomen. Vreemd, ze moeten er wel zitten!

  Gr, Ferdi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klaasjan,

  De laatste 2 winters hebben enorm veel graskarpers
  het loodje gelegd, ze lagen hier bij grote aantallen bij de gemalen.

  Gr, Hilbrand.

  BeantwoordenVerwijderen