dinsdag 23 augustus 2011

Dropshot vanuit de bellyboot.

Tijdens de derde week van de vakantie is er geregeld s’morgens vroeg tijd om te gaan vissen. Dat wordt dan gedaan met de bellyboot. Om 6.00 het bed uit en rond 10.00 uur weer thuis waarna gezamenlijk na een maaltijd de spullen weer bij elkaar gepakt worden om weg te gaan met de hele familie. Hierbij zijn we s’avonds laat weer thuis en slapen de kinderen de volgende dag uit. Dat geeft mij weer de kans om s’morgens te gaan vissen.
Er wordt gericht gevist op snoekbaars en baars met de dropshot aan de 3 grams mosquito van CJW. Ik heb veel aandacht besteedt aan het juiste materiaal de afgelopen jaren en dat wordt deze week dik uitbetaald. Met veel aanbeten en een hoog percentage gevangen vissen beleef ik één van de beste weken ooit. De snoekbaarzen meten tussen de 40 en 75 cm waarbij de meeste rond de 55 cm lang zijn. De baarzen zijn allemaal rond de 30 cm.
Een week met een kromme mosquito derhalve. Een snoekbaars in de soms hevige stroming weet een ontzettend sterk potje te knokken onder de hengel waarbij de vis keer op keer weer richting bodem probeert te komen. En laten we de baarzen dan vooral niet vergeten. Wat een geweldige sportvis is dat toch. Jammer dat ik ze hier niet veel groter weet te vangen.
Het kanaal kent een goed bestand aan snoekbaars en baars maar wordt helaas ook veel door anderen bevist waarbij alle gevangen vis wordt meegenomen. Hierdoor probeer ik altijd de vis uit het zicht van de omgeving te drillen en onthaken.
Bij deze wat fotoos.











Het nemen van fotoos vanuit de bellyboot in je eentje is wat problematisch. Vaak dezelfde close ups. Met gestrekte arm lukt het soms om een aardige foto van jezelf met vis te nemen maar vaker mislukt dat volkomen omdat belangrijke aspecten van de vis of visser missen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten