maandag 8 augustus 2011

Vervolg van de vakantie.

Door het bezit van een werphengel hebben de kinderen ineens veel plezier aan het vissen. Er wordt geregeld een hengelsportzaak bezocht oa Vlemmix in Steenwijk en Hengeldiscount in Oldemarkt om nog wat extra visspulletjes aan te schaffen.
Aan de waterkant wordt gericht gevist op witvis met de winkelpikker. Het valt ons enorm mee dat ze zolang stil kunnen zitten om het gevoelige topjes in de gaten te houden.
En iedereen vangt vis. De één wat meer dan de ander maar dat wordt na wat gemorrel toch geaccepteerd. Zo vissen is vooral ook een sociale aangelegenheid. De dames zijn aan het handwerken en ook voor een hapje en drankje wordt gezorgd. Één van de dagen eten we zelfs kibbeling en zoute haringen aan het water. En we ruimen alle rommel op na afloop iets wat je helaas niet altijd ziet.
Er worden over het algemeen dus voorns en brasems gevangen. Maar ook een hele beste paling en zeelt worden na het maken van wat fotoos weer teruggezet.Als de voerkorf eens wordt vervangen door een twister wordt een hele knappe baars gevangen. Dat vinden ze leuk en het duurt niet lang voordat de jongens met beide een twister staan te gooien. En ze vangen ook beide. Het actieve vissen met kunstaas spreekt ze duidelijk aan. Wouter vangt dan ook op een andere stek helemaal alleen zijn eerste en tweede snoek.
Het gaat dus helemaal goed hier ondanks de continue dreiging van regen. Tot volgende keer.


1 opmerking:

  1. Dat ziet er hartstikke gezellig uit! Veel plezier nog met elkaar in de vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen