woensdag 28 december 2011

Streamer only part five.

In de middag heb ik wat dingen te regelen in een nabijgelegen stadje. Carla en de kinderen zijn met andere familieleden druk bezig met het maken van spekdik'n. Een tractatie uit de regio die gegeten wordt rond de jaarwisseling.


Natuurlijk ligt er een hengeltje achterin de auto voor het geval er nog wat tijd overblijft voor de vissige zaken des levens, en dat blijkt ook zo te zijn. .
Het water was bij mij al bekend van eerdere avonturen maar de laatste jaren was ik er niet meer geweest. De omstandigheden zijn helemaal niet zo gek. De sloot is geschoond en het afval opgeruimd. Helaas is de bodem bedekt met een dik laag blad maar met een ondiep aangeboden streamer is hier prima te vissen. Het veenwater is zeer helder en lijkt haast zwart van kleur. Tijdens mijn eerste blik op het doosje met streamers valt direct het oog mij op een zwart gekleurd exemplaar met een rode kop. Liefde op het eerste gezicht en gezien de omstandigheden (helder water met een donkere lucht) lijkt me de keuze niet eens verkeerd. Op een paar snoeken na die afdraaien voor de streamer gepakt wordt blijft het echter. Snoekjes die ongeveer twee keer zo groot zijn als de streamer zelf.


Verder naar de bebouwing toe is het wat dieper. Het roodzwarte exemplaar wordt vervangen door een witte. Het veranderen van kleur kan de snoek nog wel eens over de streep trekken als het om het daadwerkelijk aanbijten gaat. Maar vandaag niet. De witte streamer weet geen enkele rover te interesseren waardoor het eerste exemplaar er maar weer aangaat. Hierop had ik immers wel volgers.
Omdat ik tevens de streamer wat dieper wil aanbieden wordt een BB loodje voor de streamer geknepen. Na de eerste worp is het direct raak. Niet groot maar wel fijn om te vangen. Na een ander gedeelte te hebben uitgevist zonder aanbeet nog even weer op deze plek geprobeerd en ook nu weer een snoek. Twee worpen later een kolk achter de streamer en even later een harde tik op de hengel. Mooi. De streamer is niet meer te zien maar met een tangetje toch zo weer te verwijderen. Dit streamervissen op de ultralichte spinhengel gaat je in het bloed zitten. Bij een onthouding ervan begint het te kriebelen. Daar wil ik de komende maanden geen last van hebben. Verdere verslagen zullen dus volgen :-)1 opmerking:

  1. Mooi hoor Klaasjan!

    Ik wens je een goed nieuwjaar waarin je maar weinig streamer-, rubber en visonthouding mag kennen.
    En daarna lekker aandikken met spek ;) Nostalgie voor mij, hééérlijk!

    BeantwoordenVerwijderen