zondag 4 maart 2012

Vissen met CJW The Edge deel 2. Dropshot.

We leven alweer in maart. De gesloten tijd voor snoek, terwijl er nog wel met kunstaas gevist mag worden. Ik probeer hier rekening mee te houden door wat gerichter op baars en snoekbaars te gaan vissen. Een eventueel gevangen snoek wordt direct weer terug gezet, net als anders.

Op de zondagochtend een poging gedaan om een aantal baarzen te vangen in ondiep water tot 1,5 meter diepte. Er is gewoon gevist met 12/00 nylon. Het bijzondere vandaag was het vissen met de dropshot icm een vlieg. Deze werd rechtstreeks op de hoofdlijn geknoopt mbv een palomarknoop. Aan de onderkant een aantal knopen om het zelfgemaakte schuivende dropshotloodje van 1,5 gram te stoppen. Over dit dropshotloodje later meer.

De techniek is verder simpel. Na de inworp laat je het loodje op de bodem zakken. De vlieg bevindt zich dan ongeveer 20 cm boven de bodem. Dan wordt de vis opgezocht door langzaam binnen te vissen waarbij je de lijn zo nu en dan laat slap vallen. Een baars is een scholenvis. Krijg je een aanbeet dan vis je dit gebied beter uit. Vooral het vissen onder bruggen levert vaak vis op.

Het systeem wat vandaag werd gebruikt is niet perfect maar wel heel goed bruikbaar. De vlieg weet ongeveer 20 baarzen tot een aanbeet te verleiden tot een snoek hier ook een lekker hapje inziet en de lijn kapot bijt.

De baarzen zijn tot 25 cm groot. En vooral de grotere exemplaren zijn een hele fraaie vangst op deze hengel. Dat smaakt naar meer.

2 opmerkingen:

 1. Hallo Klaasjan,

  Zo te lezen heb je plezier met het vissen met de "The Edge".
  De hengel blijft dus in je collectie.
  Ik ben nieuwsgierig naar je systeem, maar zoals je schrijft komt dat later.

  Groet,
  Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Gerrit,

  De vlieg wordt met een palomarknoop op het nylon gezet. Eigenbouw dropshotloodje eronder als werpgewicht. Omdat het loodje verschoven kan worden over de lijn kun je de afstand tussen loodje en vlieg veranderen.
  Inwerpen, laten zakken en daarna zeer langzaam binnenvissen waarbij de lijn geregeld net niet strak staat. Aanslaan op een straklopende lijn of tik op de top. Heel gemakkelijk maar je moet het even door hebben.
  Het voorkomen van weerstand tijdens het opzuigen van het aas is DE grote truc.

  vrgr Klaasjan

  BeantwoordenVerwijderen