vrijdag 2 maart 2012

Vissen met CJW The Edge deel 1.

Op vrijdagochtend heb ik gelegenheid om 2,5 uur met de lichtste CJW spinhengel aan de slag te gaan. Er staat weinig wind en het is mistig. Geen ideale roofvisweer maar wel een goede mogelijkheid om de hengel te testen.Ook vandaag is de witte Mouse streamer weer eerste keuze. En niet onterecht. Na 3 worpen heb ik de eerste snoek te pakken die ook op de foto gaat. Een fanatieke jager die een hele fraaie aanbeet geeft. Tijdens het binnenvissen van de streamer springen ineens veel kleine visjes op meters afstand van de streamer uit het water. De snoek slaat een kolk in het water en trekt de sprint door naar mijn streamer waarbij hij volledig over de streamer heen schuift met zijn bek wagenwijd open. Dat maakt het vissen met de streamer zo mooi.
Daarna blijft het een poosje rustig. Ik maak het volgende filmpje van deze streamer om een idee te geven van de actie in het water.
Na een half uur zonder aanbeet wordt een roze/paars exemplaar geprobeerd die zonder resultaat na een half uur ook weer vervangen wordt door een nieuw systeem wat ik uit wil proberen. Zie foto. Het levert geen aanbeet op maar ik zie er wel mogelijkheden in, zeker wanneer onder een lage brug gevist moet worden.


Het laatste uur gaat de witte Mouse weer aan de onderlijn en aan het einde van de visdag staat de teller op 4 snoeken. Helemaal niet verkeerd.

Het vissen met andere streamers, spinners of rubber wordt een volgende keer gedaan. Ik wou deze week graag een aantal snoekjes vangen op deze hengel en dat is prima gelukt.

De dril verloopt in veel gevallen ongeveer hetzelfde. Na de aanbeet hebben de snoeken geen probleem om de hengel helemaal krom te trekken en geeft de slip lijn. Na de eerste run(s) komt de snoek uitgedrild aan de kant en kan in de nek gepakt worden. Geen probleem.

4 opmerkingen:

 1. Hallo Klaasjan,

  Gefeliciteerd met het mooie resultaat. The Edge is echt geen spinhengel om alleen minivisjes op te vangen.

  Wat voor werpmolen heb je onder The Edge hangen en wat voor lijn zit daarop?

  Helaas zie ik geen foto's en ook het filmpje niet. Hopelijk plaats je die nog!

  Groeten,
  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Klaasjan,

  Ik zie de foto's en het filmpje nu wel.

  Mooie dikke snoek, echt kicken met The Edge!

  Groeten,
  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klaasjan,

  je heb toch weer 2 mooie uurtjes beleeft
  groete Peter V.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Peter(s),

  Je eerste reactie was tijdens het plaatsen van de nieuwe tekst. De bewerkingen doe ik in blogger.
  Onder de hengel hangt de Shimano Twinpower MG PGS 1000 voorzien van 12/00 nylon die ook gebruikt wordt op oa de mosquito 0LV. De molen weegt 175 gram. Ik ben wel nieuwsgierig naar het nanofyl.
  Dit is het slag snoek wat ik gemiddeld vang op dit water. Op een ultralichte hengel een hele mooie visserij.
  Ik heb zeker weer twee mooie uurtjes beleefd en hoop dat morgen weer te doen.

  vrgr Klaasjan

  BeantwoordenVerwijderen