zondag 8 april 2012

De eerste keer trotten.


Tijdens een wandeling met de hele familie valt het oog mij op een stuw waar een licht verval zorgt voor een stroming in het lagere gedeelte. Een fraaie visplek om eens een poging te wagen met de centrepin.
Een paar weken later is het zover om het eens een uurtje te proberen. Met slechts een eurotje maden als aas en een bak met voer wordt een poging gedaan iets te vangen. Helaas staat het watertje niet bekend om zijn windevangsten. Het is meer een plek om in het rustige gedeelte wat voorns en brasems te vangen maar het uitzicht is geweldig. Boven de bomen op de achtergrond vliegt voortdurend een paartje roofvogels rond en uit dezelfde bomen lopen geregeld een aantal ree├źn. Je moet een stukje lopen vanaf de auto maar dan zit je ook eersteklas.
Om een lang verhaal kort te maken. Ik heb geen aanbeet gehad. Technisch was het allemaal niet verkeerd. De controle over de dobber was zo slecht nog niet en het voer ging met grote regelmaat voor mijn voeten in het water. Van de boom op de voorgrond had ik grote verwachtingen maar helaas.


Onder deze boom draait de stroming linksom weer richting de stuw. Ik kan me voorstellen dat hier veel voedsel neerslaat wat vis aantrekt. De maden aan mijn haak laten ze echter keer op keer aan zich voorbij gaan.


Het was even lekker aan het water. Volgende keer beter.

Mocht iemand nog tips hebben om deze stek beter te bevissen dan hoor ik dat graag.

4 opmerkingen:

 1. Je dobber een beetje afremmen in de stroming zodat de maden voorop gaan in de stroming, verder zou ik met een dunne 12/00, korte +/- 30 onderlijntje vissen.Met 2 maden op de haak Dit geeft een natuurlijke aaspresentatie. Gamakatsu heeft mooie hakenboekjes hiervoor. Niet veel wel heel regelmatig voeren.
  Goede vangst!
  groet...John R

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Klaasjan,

  Jammer, de spanning en de verwachtingen waren natuurlijk de afgelopen dagen flink opgelopen. De dromen kunnen ze je niet meer afpakken. Kleine desillusie maar ach, lekker bezig geweest en een stuk wijzer.

  Grtx,
  FER

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Klaasjan,

  Welke hengel had je dit keer gebruikt om te trotten? Was dat de Feather 4?

  Jammer dat je dit keer niets ving, maar de stek ziet er wel veelbelovend uit!

  Groeten, Ard

  BeantwoordenVerwijderen
 4. John,

  Ik viste met 12/00 nylon en 3 maden op de haak. Geregeld een bolletje voer ter grote van een kippenei voor mijn voeten in het water gegooid of een tiental maden. Beetje afremmen op de centrepin. De door jou genoemde tactiek is dus uitgevoerd. Ik zal het dan ook zeker nog eens proberen.

  Fer,
  Niets vangen kan ook heel inspirerend werken om een volgende keer nog beter je best te doen. Gaat ook goed komen. Is het niet in dit water dan wel ergens anders.

  Ard,
  Met de feather 4 inderdaad.

  vrgr Klaasjan

  BeantwoordenVerwijderen