zaterdag 14 april 2012

Zeelt.

Ik zit zo wat door de verslagen van de afgelopen jaren heen te lezen en kom vaak de visserij op zeelt tegen in deze periode. Met de penhengel dan wel te verstaan want hoewel de visserij met een loodje of voerkorf montage wel zeker zo succesvol kan zijn gaat mijn voorkeur toch naar het vissen met de pen uit. Prachtig mooi iedere keer om de pen te zien wegzakken na tijden lang te hebben rondgedraaid met tikjes naar links en rechts. En de dril met een zachte penhengel onder de kant is verslavend om te ondergaan.


Er zijn inmiddels de nodige blikjes zoete mais aangeschaft. Dus wat dat betreft ben ik er helemaal klaar voor.

Nu nog de tijd vinden om me los te rukken van de bezigheden in de tuin en het verfwerk rondom het huis en dan gaan. Hopenlijk dus komende week een verslagje van de eerste zeeltvangst.

8 opmerkingen:

 1. Ik zit ook op een paar vrije uurtjes te wachten om achter de zeelt aan te gaan. Laat het wel even weten wat het is geworden.

  Willem.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kom net terug van een paar uurtjes zeeltvissen in de ochtend. Niet super maar de eerste vissen zijn gevangen. Smaakt naar meer.

  Robert Meijer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel vaak gebeurd het toch dat de zeelt als "bijvangst" tijdens het karperpenvissen met blikmais word gevangen..en andersom natuurlijk!

  Gr.Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb al mooie vangsten gezien via de email nav dit bericht.

  Op het water waar ik gericht op zeelt vis Hans, is de karperpopulatie zo gering dat ik er nauwelijks "last" van heb. Helaas, want ik zou graag weer eens gericht op karper willen vissen met de penhengel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toevallig vanmiddag over een watertje bij mij in de buurt gehoord waar het zou moeten stikken van de zeelt. Deze week even proberen als ik tijd heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo klaas jan

  Om twijfel aanbeten te voorkomen is het goed om grote overdiepte als hij je aas wil pakken , een zeelt gaat namelijk bijna vertikaal staan om te azen hierdoor krijg je van die vreemde aanbeten

  gr jerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het vissen op zeelt...
  Lijkt mij een zeer moeilijke visserij. Maar dat komt omdat ik er natuurlijk totaaaaaaaal geen kaas van heb gegeten ;-). Het zijn echt prachtige vissen en de mysterie die om hen heen hangt...pffff.

  Succes!
  Groet,
  Dale

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kan me ieder jaar weer op het penvissen op zeelt verheugen. Als je de mogelijkheden hebt, dus water met een goed zeelt bestand, dan is het gericht vissen hierop een hele mooie uitdaging. In jouw omgevind Dale zijn de mogelijkheden voor karper misschien een stuk beter.
  Het vissen op overdiepte is niet echt mijn ding Jerry maar zal ik zeker, net als afgelopen zaterdag, doen de komende periode.

  vrgr Klaasjan

  BeantwoordenVerwijderen