maandag 12 november 2012

Na gedane arbeid is het goed….vissen.In het spreekwoord staat rusten. Maar wat geeft nu meer innerlijke rust als even uitwaaien langs de waterkant met een hengeltje in de hand waarbij er ook nog eens vis gevangen wordt.

In het voorjaar gaat het bij mij dan om een penhengel en een blikje mais om gericht op karper en zeelt te vissen. In het najaar en de winter wordt de roofvis achter de schubben aangezeten.

In de kofferbak van de auto ligt dan ook vaak een kort kunstaashengeltje en een visjas met wat doosjes voorzien van kunstaas en klein materiaal als onthaakgereedschap. Een handig opklapbaar schepnet maakt de uitrusting compleet. Afhankelijk van de ondergrond kun je nog een paar laarzen meenemen. Als je zoals ik vaak op een betonnen kade staat is dat niet nodig.

Afgelopen vrijdag na werkzaamheden op deze manier ook nog een 3 kwartier gevist met de korte driegrammer voorzien van een dropshotmontage die al opgetuigd in de auto ligt. De omstandigheden zijn prima. Wind op de kant, stroming van de vele passerende boten en een invallende duisternis. Direct onder de kant staat al ruim 5 meter water. Er wordt nog een praatje gemaakt met twee goede roofvissers die hier de hele dag verticaal gevist hebben en wat baars en snoekbaars hebben gevangen maar het is niet wild.

3 knalharde aanbeten leveren mij evenveel snoekbaarzen op. Het is goed vissen na gedane arbeid.


2 opmerkingen:

 1. Hallo KlaasJan,

  3 x beet en 3 x vangst is 100% vangst.

  Ik ben nu toch wel nieuwsgierig wat voor merk kofferbak hengeltje je heb.

  Groet,
  Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Gerrit,


  Voor het dropshotvissen wordt een CJW mosquito 0 gebruikt.
  Met een dropshotmontage voorzien van een licht loodje heb je een heel hoog percentage aan gehaakte vissen. Waarschijnlijk omdat er nauwelijks weerstand is bij het pakken van het aas ook al wordt het lood iets verplaatst tijdens de aanbeet.

  vrgr Klaasjan

  BeantwoordenVerwijderen