zondag 9 december 2012

DVD review; A fish for all seasons. Martin Bowler.


"Na de ongekend mooie films van Catching the Impossible, wordt Martin Bowler op zijn nieuwe dubbel-dvd A Fish For All Seasons; op de voet gevolgd tijdens een jaar lang specimen hunting; in Engeland, met als rode draad de jacht op een enorme schubkarper. Maar Martin is een echte all round visser en tijdens zijn taaie quest, met sneeuw, regen, storm en zon, passeren heel wat meer vissoorten de revue. Natuurlijk barbeel en zeelt maar ook snoek, zalm, kopvoorn en meer."

Aldus een korte review die te vinden is op het internet. Daar staat ook het volgende filmpje.

Een film die niet hengelsportliefhebbers ook wel kunnen waarderen. Op een fraaie manier zien we Martin Bowler verschillende visserijen uitoefenen onder verschillende omstandigheden. Het camerawerk is van een uitzonderlijke klasse.

De techniek had wel iets meer aandacht mogen hebben. Vaak blijft het bij een summiere uitleg van de aanpak zonder daarbij bij belangrijke details even stil te staan. Voor mij als visser jammer.

Misschien een kado tip voor onder de boom binnenkort.


4 opmerkingen:

 1. Ik heb de dvd in mijn bezit. Op mij kwam het over alsof de film ietwat gehaast geschoten is. Hij zit niet zo goed in elkaar als Catching the Impossible, maar desondanks vind ik hem wel zeker wel de moeite waard om te bekijken, al is het om enkele schitterende stalkingscenes. Ik zou 'm wel aan de kerstman vragen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb al de delen in mijn bezit het blijft de moeite waard om te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dat je niet moet gaan vergelijken met "catching the impossible " , Het is wel allebei geschreven als een boek door hem ( en Hugh Miles)
  en het is zeker de moeite waard om in je collectie te hebben

  maar net als "g.t.i" kijk je deze ook meerdere malen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Boudewijn filmt zelf ook graag en goed. Dan kijk je toch anders naar zo'n hengelsportfilm. Logisch.

  Maar ik mag graag even een dvd'tje kijken over het vissen tijdens andere bezigheden en dan is A fish for all seasons een toppertje.

  BeantwoordenVerwijderen