vrijdag 1 maart 2013

Mepps tandem spinner. (tandem brochet)

Na het laatste verslagje nog 3 keer gevist. Twee keer vanaf de kant in een kanaal met veel beroepsvaart om met rubber een snoekbaars te vangen en één keer in een gedeeltelijk dichtgevroren polder op snoek. Het was geen succes. Naast een frisse neus en koude handen werd helaas nauwelijks een vis gevangen.

Een kort verhaaltje dan maar. Ik zou nog terugkomen op de Mepps tandem spinners gemaakt op een dikke staaldraad die mij erg goed zijn bevallen. Zeer traag te vissen zonder daarbij dieper te gaan lopen. Prima voor ondiep water dus. Dan moet je echter niet het bijgeleverde koplood gaan gebruiken. Met een inhangloodje of vaantje als antikink oplossing vissen ze wel zo prettig. Deze spinners zijn te vissen aan een zware spinhengel of lichte plughengel.
Ze bevallen zo goed dat ik een aantal heb gemaakt voor de Longlight 1 op een stuk 80/00 Sufix fluocarbon. En als je aardigheid hebt aan het maken van kunstaas zoals ik is dit heel leuk om te doen. Enkele spinnerbladen zijn in kleur gespoten mbv spuitbussen. Naar mijn mening maakt de kleur van de spinnerbladen wel degelijk uit.De gemaakte spinners bevallen in de praktijk uitstekend en zijn optimaal te vissen aan de longlight 1. Hoe het 80/00 fluocarbon zich houdt na vele aanbeten en gevangen vissen moet nog blijken maar ik heb er wel vertrouwen in.

Bij deze de spinners die Tom maakt zoals uitgelegd in de reactie.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Klaasjan,

  Tandemspinners zijn, naar mijn ervaring, 's winters moordend..!! In de eerste plaats vissen de meeste mensen al niet graag met een spinner (jerkbait of een mooie plug ziet er veel echter uit) maar in de tweede plaats kan je een tandemspinner veel trager vissen dan een enkelbladig model. Ofschoon ik er ze van verschillende makelij geprobeerd heb, heb ik daar nooit verschil in kunnen aantonen. Waar ik wel op let is of de dreg verwijderbaar is. Die vervang ik direct door een Gamakatsu en schuif een octopusje op de steel. Ik heb een foto hiervan via separate mail naar je toegestuurd. Deze combinatie kan je helemaal langzaam binnen vissen. Heeft als nadeel dat je een 15-grammer nodig hebt, en daar heeft niet iedereen trek in.
  Kleuren..?? Helder water dof of groen, troebel water wit/zilver zou ik zeggen, maar het zijn 'm natuurlijk de trillingen/verstoringen die de aanval uitlokken.

  Groet, Tom

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Klaasjan,

  Ben je al op stap geweest met de tandemspinner gemaakt van 80/00 fluocarbon.

  Ik ben heel erg benieuwd naar je bevindingen hiervan, en of de ruiter geen extra slijtage maakt.

  Groet,
  Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen