zondag 17 februari 2013

Twee meevallers.

De afgelopen week nog een keer met de vijfgrammer op snoek gevist. Door de vorst was het water weer grotendeels bedekt met ijs maar in een paar open stukken kon toch nog gevist worden. Een mooie gelegenheid om de spinnerbaits eens te testen.

De versie met 5 gram lood als verzwaring blijkt voor dit water aan de zware kant te zijn. Met een waterdiepte tot ongeveer 1.20 meter loopt de spinnerbait zwaar over de grond of moet snel worden binnengedraaid. De 3 grams versie is perfect. Heel langzaam kan worden binnengedraaid waarbij de bodem zo nu en dan wordt geraakt. Door met de hengeltop te werken is een extra op en neer gaande actie te krijgen. Prima. Een aanbeet voelt anders aan dan het raken van de bodem waardoor deze visdag niet visloos eindigt.

Voor het meeste polderwater hier in de buurt, waar de maximale diepte ongeveer 1,5 meter is, zal de 3 grams spinnerbait in de toekomst vaak worden gebruikt. Een aanrader voor vissers met een 5 grams spinhengel.
Mijn 3 grammer is ook weer thuis gekomen van een paar nachtjes logeren in Amsterdam. Het uitstapje heeft haar goedgedaan en ze kan er dan ook weer volop tegenaan. Het nieuwe topdeel past perfect en is afgebouwd in de stijl van de oorspronkelijke hengel. Ik ben er heel blij mee. Cor bedankt.

3 opmerkingen:

 1. Hallo Klaasjan,

  Dus missie is geslaagd wat betreft je spinnerbaits.

  En niet voor niets de deur uit geweest.

  Voorzichtig met de topdeel en vele mooie vangsten ermee, wat dat betreft is Cor een echte kunstenaar.

  Ik PM morgen even de juiste data door.


  Groet,
  Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Gerrit,

  Ik ben inderdaad heel blij met deze spinnerbaits erbij. Een goed stukje kunstaas om in niet al te diep water vlak boven de bodem te vissen zonder daarbij geregeld vast te blijven zitten. Dit gaat ook snoekbaars opleveren.

  Het heeft me 40 jaar vissen gekost om mijn eerste hengel te breken. De volgende mag ook weer 40 jaar duren. Waar kan er getekend worden?

  vrgr Klaasjan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Klaasjan,

  Nou, ondanks de koude ben je lekker bezig met kunstaas en weet ze goed te vangen.
  Je verslagje omtrent de gebroken hengel is wel een verhaal zeg, een knots van een snoek op een licht stokje is natuurlijk een summum, zo vaak maak je zoiets niet mee.
  Maar gelukkig is alles weer helemaal goed gekomen, ik hoop dat je er nog vele dikke dames mee zult haken.

  Ikzelf zit momenteel echt op temperatuurverhogingen en ZW wind te wachten: hopelijk kunnen we in de komende weken nog een paar mooie vissen vangen

  Groet, Tom

  BeantwoordenVerwijderen