zaterdag 24 september 2016

Marco Contesi limited black edition centrepin.

Voor twee penhengels was ik nog op zoek naar een centrepin. De purist 2 van Young and sons had ik op het oog maar met 350 euro geen kattepis in de aanschaf. Via Marcel van der Ham kreeg ik de tip om eens contact op te nemen met de verkoper van de Marco Contesi centrepins op marktplaats. Een dag later worden de centrepins al afgeleverd aan huis. Met nog geen 50 euro per stuk het proberen waard. Een pin wordt opgespoeld met 22/00 voor de 1,25 hexagraph. De andere met 28/00 voor de 4,85 lange BB penhengel waarover later meer. De centrepins zullen worden ingezet bij het penvissen op karper en krijgen zodoende heel wat op hun Italiaanse balletjes.

De reeltjes komen in een keurige houten box voorzien van rode stof. Zie foto.

Klein slingertje aan de spoel leert dat deze maar blijft draaien. Voorzien van een lijngeleider die gemakkelijk is af te nemen. Let ook op de brede spoelrand waardoor het bijremmen met de duim tijdens de dril heel goed mogelijk is. Ook een ratel is aanwezig waardoor de lijn niet onopgemerkt van de spoel zal lopen. Met een simpele pal is deze uit en aan te zetten. Ziet er helemaal niet verkeerd uit. Ik ben vooralsnog dik tevreden.

Het grote voordeel van een centrepin bij het penvissen op karper is de controle met de duim. Gaat de vis na het aanslaan de goede richting op dan laat je hem gaan. Gaat de vis echter toch de verkeerde kant op dan blok je hem door de duim ferm op de spoelrand te drukken. Daarbij hoef je de vis niet uit het oog te verliezen. Het gaat automatisch na enige oefening. Enige nadeel is dat het bereik enigszins beperkt is. Een bal deeg freelinen op 20 meter is echter nog heel goed mogelijk waarbij de ratel van de pin tevens direct dienst doet als beetverklikker.

5 opmerkingen:

 1. 50€ per stuk,tweedehands dan toch wel?
  Ik had een paar jaar geleden een Okuma Sheffield,idd met een pin een karper drillen is subliem.
  Ben benieuwd naar verdere verhalen ,ook icm met de 16ft BB.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die zien er gelikt uit KJ. Ik ben benieuwd naar jouw bevindingen met deze pins.

  Gr, Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geen dank voor de tip , zijn gewoon prachtige reels voor het geld.

  Groet Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. KJ nou verwacht ik wel even een klein testverslag omdat ik nog wel een pin kan gebruiken naast de 5 die ik al heb


  Gr jerry

  BeantwoordenVerwijderen