vrijdag 26 mei 2017

Ultralicht karperen met de penIn de periode waarin we nu leven, zeg april/mei, ben ik geregeld aan het vissen geweest op karper. Er wordt gevist in vijvers met een goed bestand aan karper waarbij het vangen van vis bijna gegarandeerd is als je de dressuur maar weet te doorbreken. En dat lukt me prima want gemiddeld vang ik 3 karpers per uur, de meeste rond de 55-60 cm.Gevist wordt met de CJW CSL xlight voorzien van een centrepin en 14/00 nylon. Een combinatie die goed op elkaar is afgestemd en waarop de karpers goed uitgedrild op de kant komen. Als aas worden kattenbrokken uit blik gekozen. De blikjes van de Lidl voldoen heel goed. De kant en klare brokjes zijn zacht maar net stevig genoeg om op de haak te blijven zitten. De blikjes van de Aldi voldoen ook goed. Hier moet je zelf nog brokjes maken van de inhoud. Gevoerd wordt met 2 mm pellets. Op de voerplek worden ook regelmatig enkele brokken van het kattenvoer gegooid.

Het is een heerlijke ontspannen manier van vissen met geregeld een kromme hengel en een gierende centrepin. Er wordt licht gevist. Maar niet te licht. De karpers komen allemaal zonder problemen binnen.

De meeste gevangen vissen zijn schubkarpers tot 70 cm lang. Zo nu en dan wordt een spiegel gevangen. Ook kroeskarpers en giebels komen op de kant. En met kleine brokjes kattenvoer worden ook voorns gevangen. Soms in grote aantallen en van een behoorlijk formaat.

1 opmerking: