maandag 29 mei 2017

Met Jelle achter de winde aan.......

Op de eerste bijna tropische dag zitten Jelle en ik al vroeg in de auto om naar het westen van het land te gaan. Doel zijn de windes van Jerry Weijers waar we om tien uur smorgens verwacht worden. Na een kop koffie met zelfgemaakte appeltaart en de overdracht van een karperhengel gaan we richting het stromende water van de Merwede. Naast winde zullen we ook een roofblei proberen te vangen. Het zou beide onze eerste roofblei worden.

Naast de nodige witbroden volstaat een doosje kunstaas om de dag door te komen. Alleen jammer dat ik het doosje thuis laat liggen. In de auto liggen verder meerdere hengels voorzien van molens of centrepin.


Ik vis met de CJW feather 4 voorzien van een centrepin met daarop 14/00 nylon op winde. De CJW longlight 1 voorzien van een redarc van spro met dyneema wordt gebruikt op de roofblei. Ook de lichte boron CJW vlokhengel ligt in de auto voorzien van een molentje met 12/00.

Ik heb me drie doelen gesteld. De dag is geslaagd als 1 van de doelen wordt bereikt:
1-Een winde vangen
2-Een winde vangen aan de vlokhengel
3-Een roofblei vangen


Als je met Jerry op pad bent loop je veel stekken af. Kijken, voeren, kijken en is het niks dan verder. Zo ook vandaag. Aan het eind van de dag is het aantal gevangen windes netjes over ons drieen verdeeld.


De bonusvis is voor Jelle. Terwijl Jerry en ik de windes in de volle stroming met onze centrepins bevissen horen we een schreeuw achter ons; "Harder" en zien Jelle met een kromme hengel staan. Jelle was zo slim geweest om zijn korst te vervangen door een pluim brood om die aan te bieden op een steen op de bodem. Een groepje harders zwemt langs de vlok tot de derde en direct grootste vis de vlok neemt. Goed ingespeeld op de omstandigheden Jelle.Na de kip tandori gaan we weer op huis aan. 2 van de drie doelen zijn behaald. De roofblei blijft hoog op mijn verlanglijst staan. Als iemand me helpen kan hoor ik dat graag.

Jerry bedankt!!!

5 opmerkingen:

 1. Hoi Klaasjan, ben blij je verslagen en foto,s weer te kunnen bekijken en er van meegenieten.

  mvg andre

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar sluit ik me volledig bij aan Andre!

  Gr,
  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Korstvissen op winde blijft een mooie visserij. Gelukkig heb ik hier in de buurt ook de mogelijkheid.

  vrgr Sybe.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi avontuur samen met Jerry! Prachtige vissen.

  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om je avonturen hier ook weer te kunnen lezen. Mooi verslag van een prachtige visdag!
  Groet,
  Ben

  BeantwoordenVerwijderen