donderdag 7 september 2017

Ochtend met Jelle op pad

Afgelopen zondag weer een paar uurtjes met Jelle gevist op karper en daarna op snoek. Zoals gewoonlijk beginnen we op ons ochtendwater. Hier is de vis net na zonopkomst actief en vallen de aanbeten daarna helemaal weg. Langer blijven heeft geen zin. Na het maken van enkele voerplekjes worden ze één voor één afgevist en dat gaat bij Jelle niet zonder succes. Waar ik de ene na de andere voorn vang weet hij karpers te haken en te vangen



Ik weet een klein karpertje te vangen. Een grotere wordt verspeeld. Als de aanbeten stilvallen gaan we op zoek naar een water om te spinnen op snoek met ultra lichte hengeltjes. En dat valt nog niet mee omdat de meeste watertjes onder een dikke laag kroos liggen. Leuk om eens met speciaal kunstaas af te vissen. Maar voor onze lichte hengeltjes voorzien van een spinner niet echt geschikt. We vinden uiteindelijk een paar plekjes die nog open zijn en hier laten we ons kunstaas zwemmen.

Een grote snoek mist de spinner van Jelle maar net en slaat een grote kolk in het ondiepe heldere water. Een prachtig gezicht. Niet veel later weet hij een aanbeet wel te verzilveren en dat levert ons een mooie snoek op van 70 cm. Dit gebied wordt nog afgevist met een streamer maar tot een aanbeet leidt het niet meer. Al met al is het geen verkeerde visdag geweest.

2 opmerkingen:

  1. Mooi vis avontuur weer mannen.
    mvg andre

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is er toch veel mogelijk in Groningen Stad, hè mannen? Leuk gevangen!

    Leuk dat ik je vandaag ff spontaan tegenkwam tijdens het spinnen, Klaasjan!

    Robert

    BeantwoordenVerwijderen