vrijdag 24 november 2017

De Held.

Afgelopen zondag met Jelle aan het struinen geweest naar water om met de spinhengel op snoek te vissen. Googlemaps is hier heel handig bij. Ons oog viel op water in een woonwijk. Of het water enigszins helder is en of het is geschoond moet ter plekke bekeken worden. Daarom meerdere stekken genoteerd en bezocht. Uiteindelijk komen we in een nieuwe woonwijk terecht waar de sloten net geschoond zijn en de helderheid redelijk is. Dan is het nog maar afwachten of er ook snoek zit. Daar kom je maar op één manier achter. We gaan dus vissen.
Beide hebben we voor een Pako Ps lepel gekozen op onze lichtste spinhengels. Deze is traag en ondiep te vissen want zoveel water staat er niet. Met 60 cm op de diepste plekken is het wel afgelopen. Na een uur vissen is het Jelle die de eerste vis haakt. Er zit dus snoek. Dat geeft vertrouwen.


Niet veel later wordt ook nummer twee gehaakt. Het valt ook nu weer op dat de snoek gegroepeerd ligt en er grote stukken water visloos lijken te zijn. We vangen er nog drie snoeken bij tot onze vistijd op is. We hebben niet slecht gevangen. De snoeken zijn tussen de 50 en 60 cm. Er is nog genoeg water over wat we niet hebben bevist. Dit is dus niet de laatste keer geweest dat we hier hebben gesnoekt.
Ik heb trouwens gevist met the edge van CJW en dat ging uitstekend met een Pako Ps als kunstaas. Het leuke aan het vissen met the edge is dat iedere vis die je vangt een sportvis is. Kromme hengel met geregeld een lijn die door de goed afgestelde slip getrokken wordt.

6 opmerkingen:

 1. Zo dichtbij en dan komenjullie niet eens even op de koffie!

  Wel grappig, water zo dichtbij huis en ik sla het over. Ik heeb geloof ik één keer gevist in al die jaren! Ook maar eens proberen.

  Groeten van Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd leuk om nieuwe strekken te ontdekken en te verkennen, zitten ze er of zitten ze er niet? In jullie geval zaten ze er zeker, mooie snoekjes aan mooie hengeltjes! Het is soms een afweging, of naar vertrouwd water te gaan of de gok wagen om ergens anders heen te gaan, vistijd is vaak schaars immers. Groet, Martin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was voor ons ook maar afwachten of er snoek te vangen was. Wel dus. En die kop koffie houden we tegoed Robert.

  Klaasjan

  BeantwoordenVerwijderen