donderdag 7 december 2017

Bij Peter Linzell op herhaling


Op zondag 3 december gaan we op herhaling bij Peter in de polder. Vissen op roofvis dus en dan met name de snoek.
Op de zaterdag ervoor maak ik nog wat tandemspinners voor de mosquito 3 LV. Deze combinatie van bladen vist het fijnste aan deze hengel. Als haakversiering worden streamers van Gerrit Elberse gebruikt. Met deze tandemspinners zal ik zondag gaan vissen.Na een kop koffie bij Peter thuis trekken we de bebouwde polder in. Even voorstellen van links naar rechts: Peter, Jelle, André en ikzelf. Olav had andere verplichtingen


Al snel zien we de eerste volgers en hebben we de eerste missers van kleine snoek. We vissen voor ons doen zwaar met tiengrammers en een baitcaster. Daar hebben we bewust voor gekozen omdat we graag de wat grotere snoek, zeg boven de 70 cm, willen vangen vandaag. Toch blijven er een paar snoeken hangen en die komen aan de kant.Na een pauze om wat te eten en te drinken gaan we wat dieper de polder in waar geen bebouwing staat. Het water wordt goed uitgegooid op zoek naar snoek. Korte worpjes haaks op de oever naar de overkant en binnenvissen. Daarna een paar meter verder lopen en weer uitwerpen. Zo dek je het water mooi af. Maar de snoek werkt niet echt mee vandaag. Mijn tandemspinners blijven onaangeroerd door het water gaan. Ik besluit een spinnerbait te monteren die al verticalend wordt binnengevist. Dat levert een harde aanbeet op die wordt verzilverd. De snoek meet 79 cm en is moddervet.


Ook Jelle vangt nog een fraaie maatse snoek.


En dan gaat het licht uit en moeten we afscheid nemen van de polder en van Peter en André. We hebben te weinig gevangen maar de dag is weer omgevlogen.

5 opmerkingen: