zondag 6 februari 2011

Het belangrijkste gewicht is evenwicht.

Nadat ik vroeg in de middag wakker geworden was na een nachtdienst blijft er mooi even tijd over om te gaan vissen. Niet zo ver van huis om maar zo optimaal mogelijk van deze gelegenheid gebruik te kunnen maken. Er gaan twee ultralichte spinhengels mee. Eén opgetuigd met een molentje voorzien van dyneema voor het verticalen en de ander voorzien van nylon voor het spinnen.


Het waait vandaag ontzettend hard maar in het gebied waar gevist wordt is nog altijd wel een plekje in de luwte te vinden. Ik heb er wel vertrouwen in dat de vis bijt met de huidige oplopende temperaturen.
Ik begin te verticalen onder een brug met een profiblinker shadje gemonteerd op een 3 grams jigkopje. De lijn waait alle kanten op en contact met het kunstaas is niet te krijgen. Toch worden er wel een paar baarzen gevangen. Met een 5 grams jigkop lukt het aardig om een strakke lijn richting shadje te krijgen maar echt controle krijg ik pas met een 7 grams jigkop. Nu kan de bodem goed worden gevoeld en gevolgd waarbij iedere aanbeet prachtig door komt. De 3 grams CJW mosquito verzet deze gewichtjes allemaal prima, ook omdat er slecht korte worpjes gemaakt worden. Een aantal 25 cm baarzen wordt op deze manier gevangen. Helaas geen grotere vissen.
Ook geen spectaculaire gebeurtenissen aan de langere 3 grammer die is voorzien van een spinner of Pako PS. De snoek geeft nergens thuis. Tegen het invallen van de avond worden er toch noch twee 50 cm snoekjes uit een klein hoekje gepeuterd.
Geen topdag die rood omcirkelt de archieven ingaat maar wel even lekker uitgewaaid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten