maandag 7 maart 2011

Op pad met de CJW Feather 4, deel 1.

Sommige hengels gebruik je veel te weinig. De feather 4 is voor mij daar het voorbeeld van terwijl juist deze hengel de ultieme “fish and fun” garandeert. Relatief kleine vissen kunnen aan deze hengel laten zien wat voor geweldige sportvissen ze eigenlijk zijn door hem helemaal krom te trekken waarbij de illusie gewekt wordt het met een grote vis van doen te hebben.
De feather 4 is een hengel uit het assortiment van Cor Spinhoven (CJW) en gaat door voor een brasemhengel. Met een lengte van 300 cm met daarbij een zachte actie zal hij voor deze manier van vissen ook zeker geschikt zijn. De hengel heeft een progressieve buiging zonder daarbij over de kenmerkende CJW ruggengraat te beschikken. Progressief tot in het handvat dus. Afgewerkt met rvs onderdelen en nikkeltitanium ogen op de dunne blank is het een genot voor het oog. Lijkt dus vreemd dat ik hem veel te weinig gebruik. Toch is dat niet zo omdat er vistechnisch vaak een betere hengel voor handen is.
Ik heb dan ook het plan opgevat om het seizoen 2011 de hengel vaker te pakken door minstens 6 verschillende vissoorten ermee te vangen uit onderstaand lijstje. De lat wordt niet te hoog gelegd door daarbij ook nog grote vissen te willen vangen. Voor mezelf heb ik onderstaand wensenlijstje gemaakt:

1 Baars > 25 cm.
2 Snoekbaars > 45 cm.
3 Snoek > 50 cm.
4 Voorn >25 cm.
5 Brasem >40 cm
6 Winde > 40cm
7 Zeelt > 40cm
8 Karper > 40cm
9 Kroeskarper/Giebel > 30cm
10 Forel > 30cm

De bedoeling is nu om iedere keer in mijn blog melding te maken van de vangst van een gewenste vissoort inclusief een verhaaltje over de techniek en tactiek.Het is altijd lastig een hengel mooi in zijn geheel op de foto te krijgen. Dat heeft ook weinig zijn of hij moet krom staan. Bij deze een close-up van het gedeelte boven de handgreep. De hengel is voorzien van RVS reelringen. Wat ook opvalt is de geringe diameter van de blank.En nog een detailfoto van het moedergedeelte van de oversteeksluiting. Netjes afgewerkt. Geen bijzondere cone op deze hengel, gewoon een RVS plaatje. Wat ik mis bij een hengel uit deze prijsklasse is een ingefreesd "CJW" op dit plaatje.

4 opmerkingen:

 1. Dag KlaasJan,

  Leuke uitdaging heb jij jezelf tot doel gesteld.
  Ik kijk naar de verslagen ervan uit.

  Een vraagje: Is het mogelijk dat je een foto van de Feather 4 hier plaatst?

  Met vriendelijke groet,

  Joop
  Woerden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Joop,

  Ik maak fotoos van de feather 4 en plaats die in dit onderwerp. Ik hoop langs de waterkant wat actiefotoos te kunnen (laten) maken.

  vrgr Klaasjan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi KlaasJan,

  Dank je wel. Ik kan mij nu al een goed beeld schetsen van de Feather 4.

  Groet,
  Joop

  BeantwoordenVerwijderen