maandag 11 april 2011

De plannen kunnen in de ijskast.


Ik maak eigenlijk altijd wel plannen voor een komende periode om aan bepaalde visserijen te gaan doen. En dit jaar waren er dan ook de nodige uitdagingen voorhanden.
10 verschillende vissoorten belagen met de feather 4 bijvoorbeeld. Met miniboilies en pellets eventueel in combinatie met een methodfeeder achter de zeer grote brasems en zeelten aan. Met de centrepin op stromend water eens grote windes vangen. De hele lange BB penhengel gebruiken om dikke karpers net achter de rietjes het aas te presenteren.
Voor alle visserijen zijn de nodige voorbereidingen getroffen de afgelopen weken. Zo werden er nieuwe watertjes bekeken en gedeeltelijk gepeild op zoek naar diepere plekken en een harde bodem. Ook de miniboilies en andere nieuwerwetse zaken werden aangeschaft om het "witvissen moderne stijl" eens goed de kans te geven. En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Maar de plannen kunnen dus de ijskast in door het opspelen van een hernia. Ik was net helemaal hersteld na het volgen van een medische sport training en voelde me een jonge vent. Het oppakken van een slabbetje van de grond was echter al voldoende om weer die vervelende tik in de rug te krijgen waardoor de hele ellende opnieuw lijkt te beginnen.

7 opmerkingen:

 1. Dag Klaasjan,

  Dit is een pijnlijk bericht..mocht zelf ook 3x een hernia ervaren.
  Gelukkig alle keren weer vanzelf overgegaan zonder opereren.
  Ik wens je van harte beterschap!
  Hopelijk kunnen je plannen over een poosje in vervulling gaan.

  Groet Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh bah dat is vervelend! Sterkte!
  Liefs Mar

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Klaasjan,

  Nou, dan kunnen we elkaar een hand geven. Ook ik lig al een week geveld door een hernia.
  2 Operaties gehad, maar bij deze 3e hernia valt er niets meer aan te doen. Ze zijn bang voor nog meer (pijnlijke) fibrose. Het ging net 14 dagen goed na een dikke 1,5 maand (bed)rust. Helaas was een verkeerde beweging voldoende dat hij weer terug kwam. De witvis en karperhengels stonden al opgetuigd op mijn hobbykamer klaar. Helaas, we moeten even wachten. Komt best wel goed en dat geldt ook voor jou.

  Veel sterkte,

  Groeten,
  Hans O.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Klaasjan,


  Erg vervelend , ik ben er ook redelijk vanaf gekomen en ben voorzichtig en doe iedere dag me oefeningen en probeer zo veel mogelijk te gaan vissen ???

  Sterkte en tot horens , groet

  Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Klaasjan
  Dat is balen zeg, zeker nu het witvisseizoen een beetje op gang komt. Beterschap en rust goed uit.

  Groet,
  MarcelP

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Klaasjan,

  Wat een naar bericht zeg! Ik wens je een snel herstel en hoop dat er toch nog iets van je plannen tot verwezenlijking mogen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Allemaal bedankt voor de hartelijke reacties en zo te lezen ben ik niet de enige met rugproblemen.......

  BeantwoordenVerwijderen