donderdag 19 juli 2012

6-6-6-6-6

Op een doordeweekse dag is er in de ochtend nog even de mogelijkheid om 6 kwartier te vissen in een nieuwbouwwijk waar ik langsrijd. De lange 5 grammer voorzien van 16/00 nylon met daarop een Pako 6 lepel ligt achter in de auto. Het stukje kunstaas weegt 6 gram en meet 6 centimeter.

Nu is mijn favoriete lepel in deze gewichtsklasse al jaren de PS van Pako maar onder deze omstandigheden gaat mijn voorkeur uit naar de 6. Het water ligt namelijk grotendeels vol met waterplanten waardoor een willekeurige worp zal eindigen in het vastraken van het kunstaas. Er moet precies geworpen worden en het kunstaas moet daarna hoog gehouden worden maximaal 10 cm onder het wateroppervlakte. In open gaatjes tussen de planten mag het lepeltje wat zakken. En daar is nu juist de 6 heel geschikt voor. Tergend langzaam gevist geeft het kunstaas nog een sterk signaal af door de voortdurende schommelende bewegingen. Zakkend aan een slappe lijn is dat al niet anders
Er staat niet veel wind en het water is helder. Het kunstaas is dus heel goed te volgen.

Er worden 6 vissen gehaakt. 5 snoeken en 1 baars. De aanbeten zijn spectaculair en komen vaak onverwachts. Maar het zijn naar mijn mening niet de omstandigheden om zo licht te vissen. Een grotere vis was zeker verspeeld in de waterplanten met kunstaas en al. En dat kan niet de bedoeling zijn. In de winter een prachtig stukje water om met dit soort licht materiaal te vissen maar nu even niet.


1 opmerking:

  1. De 6 blijft het slepend vanuit de boot ook goed doen aan de oude Fairplay tiengrammer. Blijft een toppertje.

    P.K.

    BeantwoordenVerwijderen