zondag 1 juli 2012

Geen graskarper, geen snoek maar libelle’s.

Na werktijd zou er zaterdag’s op graskarper gevist kunnen worden in een voor mij onbekend gebied. De afspraak kon niet doorgaan en Wouter had er wel oren naar om met de kano slepend achter de snoek aan te gaan. Nu heb ik al tijden daarvoor een goed kanaal op het oog waar witvissers in de weinige open plekken tussen het riet goed witvis vangen maar daarbij last hebben van snoek. Een heel goed gegeven voor een paar uurtjes trollen. Zeker omdat dit stuk water niet te bereiken is met een gewone boot wegens een steile kant en de meters brede rieten. Een kano leg je zonder problemen in het water.

Thuis aangekomen wil de rest van de familie ook mee het water op waardoor het hengeltje maar thuisblijft. Zo zitten we dan ook even later met z”n vieren in de kano te peddelen door een fantastisch stukje natuur waar geen mens verder komen kan te voet. Beetje drinken mee voor onderweg om daarna aan te schuiven bij een BBQ. Niet verkeerd. De dag blijft dus visloos.

3 opmerkingen:

 1. 'n Visloze dag, Klaasjan. Maar zeker geen slechte!

  Heerlijk, weg met de de kano. Als je hele familie erin kan heb je dan een Canadees misschien?
  (ik kon zelf altijd max één persoon meenemen)
  Op die manier veel vis en vogels kunnen spotten waar anderen niet kunnen komen ;)

  T.B.G.W.N.C.H.G.B. stond er dan ook over de volle lengte van mijn kano geschilderd; (to boldy go where no canoe has gone before ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een canadees inderdaad. Op een trailer is het ruim 5 meter lange gevaarte prima mee te nemen.

  vrgr Klaasjan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een dag aan het water is ook een dag gevist. Je observeert immers ;) En soms kom je juist zo iets leuks te weten...

  BeantwoordenVerwijderen