woensdag 10 oktober 2012

Met de vijfgrammer op pad.Omdat de kinderen aan het spelen zijn bij een vriendje en vriendinnetje is er op de woensdagmiddag tijd om het kunstaas voor de vijfgrammer uit te laten. Twee doosjes is zat om in te kunnen spelen op veranderende omstandigheden wat vandaag niet nodig blijkt te zijn. Een shadje op de wat diepere plekken en een pako 6 of streamer op ondiep water. 5 snoekjes worden op deze manier gevangen in 3 uurtjes vistijd. Leuk maar het zal nog veel beter worden wanneer de snoeken wat meer gaan groeperen later in het seizoen. Nu is het nog zoeken naar de vis die nog vaak op ondiepe plekken te vinden is.

Ook vandaag worden de vissen weer onthaakt in het water. Met de puntbektang is een weerhaakloze haak zo uit de bek te verwijderen als deze nog zichtbaar is.

Het onderlijntje is van sevenstrand. Een prima materiaal wat goed bestand is tegen de vele snoektandjes. Maar de oplettende lezer ziet op de foto al de eerste beschadiging aan dit materiaal. De enige misser van vandaag heeft kennelijk niet het kunstaas gegrepen maar het stukje onderlijn er vlak boven. Wat resteert is een verzwakking in de vorm van een kinkje in de onderlijn waardoor juist die grotere vis verspeelt wordt. Vervangen dus voor het te laat is.

4 opmerkingen:

 1. Hallo Klaasjan,

  Inderdaad snoeken is en blijft zoeken.
  Vijf snoekjes is niet slecht voor drie uurtjes.
  Gelukkig zijn de waterplanten en waterpest nu aan het verdwijnen, krijgen we wat meer vrijheid voor het kunstaas.

  Groet,
  Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben dit jaar ook aan het vissen met de lange vijfgrammer van Cor op jouw advies en ooh wat is dat leuk.

  Wouter Kuiper.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De mooiste tijd voor onze visserij komt er nu aan Gerrit. Ik ben er klaar voor en ik neem aan jij ook.

  Daar ga je geen spijt van krijgen Wouter. In jouw buurt is water genoeg om kilometers aan poldersloten af te vissen waarbij de stekjes in de luwte van een boerderij of hoog riet straks niet overgeslagen moeten worden. Succes en laat nog eens wat van je horen.

  vrgr Klaasjan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Klaasjan,

  Ik ben er al een hele tijd klaar voor, spullen staan klaar zelfs molen zit al op de hengel.

  Alleen gezondheid wil niet altijd meewerken, maar mijn tijd komt wel met veeeeel visplezier en met een beetje geluk ook nog een visje.

  ................

  En Wouter, het is een geweldig hengeltje de 1LV.

  Groet,
  Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen