donderdag 18 oktober 2012

Tussenkopenstaart aan de nanofyl ?

Het is er dan vandaag eindelijk van gekomen. Omdat het nylon op mijn favoriete spinmolen aan vervanging toe was is deze vervangen voor een nieuwe. Al tijden lag een spoeltje Berkley Nanofyl 6/00 klaar om gebruikt te worden op dit molentje.

Nylon bevalt mij heel goed op spinhengels tot een werpvermogen van tien gram. Ik heb dus niets te klagen. Sterker nog. Ik verwacht met nanofyl niet direct een verbetering in huis te hebben binnen gehaald. Waarom toch proberen? Omdat andere hele goede roofvissers met (ultra) licht materiaal dit ook gebruiken en er lyrisch over zijn.

De nieuwe hightec lijn voelt glad aan bij het openmaken van de verpakking. Een voordeel voor het werpen van afstanden naast de in verhouding dunnere diameter maar een nadeel tijdens het leggen van knopen. De standaard halve bloedknoop blijkt inderdaad niet te houden.

Tijdens het vissen geen vervelende van de molen springende lijn zoals dat bij dyneema nog wel eens het geval wil zijn tijdens het werpen van licht kunstaas. De lijn strekt mooi.

Een aanbeet komt hard door. Dat is heel anders dan met nylon. Ik weet niet of dit een voordeel is op dit moment omdat veel aanbeten worden gemist terwijl dat anders nauwelijks het geval is. Hier zit voor mij de grootste uitdaging in de komende tijd. Wennen aan het karakter van deze lijn en zorgen dat het percentage aanbeten wordt verhoogd.

Ik ben zoals te lezen is niet direct super enthousiast maar zal de lijn toch een goede kans geven de komende weken.

Het was vanmiddag niet wild. Naast een handvol mooie baarzen op de shad werd er slechts één snoek gehaakt op de streamer. De natuur is echter geweldig mooi in dit seizoen. Overal paddestoelen en afgevallen blad in de mooiste kleuren. De vossen mogen voor velen dan een plaag zijn in ons gebied, tijdens het vissen toch fraai om er één langs te zien komen op geringe afstand. Van die staart zijn vast mooie streamers te maken Gerrit. Om een stukje kunstaas van dit egeltje te maken zal nog niet meevallen.


5 opmerkingen:

 1. Leuke foto Kj, met dat egeltje.

  Groetjes Ellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben erg benieuwd naar je ervaringen met Nanofil, Klaasjan. Informatie vanuit de hoek van de commercie is er zat, maar je kan er eigenlijk nooit van op aan. (En of de 'customer reactions' op websites zoals Cabela's inderdaad allemaal van objectieve customers komen, is volkomen oncontroleerbaar, terwijl de commerciële belangen groot zijn...) Kritisch testen in de praktijk door iemand zonder dubbele agenda of vooroordelen en liefst met kijk op de zaak is pas waardevol - dus alvast bedankt!
  -Hans van der Pauw-

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Klaasjan,

  Al vele voor en tegens gelezen over de Nanofil.

  Succes met het testen, we lezen je ervaringen met de Nanofil wel.

  PS
  Het egeltje laten we lekker met rust, die koesteren we, hier in de tuin ook regelmatig ééntje.

  Groet,
  Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De egeltjes laten we inderdaad met rust Gerrit. Er liggen er al genoeg platgereden langs de kant van de weg de laatste tijd.

  Tijdens een volgende keer spinnen wordt ook weer gebruik gemaakt van het nanofyl om een betere indruk te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klaasjan,

   Ik heb een poosje je blog niet gelezen maar kijk er vanaf nu geregeld naar.
   Je zei dat je mooie streamers kon maken van vossestaarten nu wil het geval dat ik er 2 thuis heb liggen.
   Als je belang bij wat vosseharen uit de staart hebt dan hoor iki het wel.groet Rikus.

   Verwijderen