dinsdag 5 februari 2013

Dalende temperatuur stijgende vangsten.


Op de dinsdagmiddag twee uurtjes gevist met de CJW mosquito 0LV 3 grammer en een witte Gerrit streamer. Een donkere lucht voorspelt niet veel goeds en net bij het water aangekomen begint het te donderen en te hagelen. Het hoeft niet nadelig voor de vangst te zijn maar lekker is het niet echt. De kleding geeft echter voldoende beschutting en er kan geconcentreerd gevist worden. Het zal de vijfde worp geweest zijn dat de streamer voor het eerst wordt gegrepen. Fotootje en weer terug. Een goed begin.Na nog een paar worpen en twee andere stekken kom ik in een bocht waar de doorgebroken zon inmiddels een poosje lekker op schijnt. Onder de steiger jaagt een vis. Daar wordt het eerste worpje geplaatst. Van meerdere kanten wordt de steiger aangeworpen tot een vis wordt gehaakt. Snel in het water onthaken en verder vissen. Ook twee andere jagers volgen het voorbeeld van deze vis.

Een volgende aanbeet is andere koek. Droge tik gevolgd door een kromme hengel met aan de andere kant een vis die niet onder de indruk is. Dat zijn de betere vissen. Wanneer de vis gaat zwemmen is zij niet te houden. Kromme hengel met een slip die maar lijn blijft geven. Maar na een meter of tien keert ze om en kan lijn terug gewonnen worden. Run links, run rechts maar ik blijf de zaak onder controle houden. Na een paar minuten komt de vis voor het eerst boven. Dat is een beste. Zou het een meter zijn. Niet veel later ligt ze uitgeteld voor me. Via de steiger kan ik de snoek gemakkelijk met de kieuwgreep pakken.

Maar dan gaat het mis. De vis geeft een slag met zijn machtig lichaam en zwemt onder de steiger. Ik reageer hier verkeerd op en blijf de hengel naar boven gericht houden. Knak. Het is me nog nooit in al die jaren gebeurd maar herken direct wat er aan de hand is. De hengel breekt 15 cm boven de sluiting. De vis kan echter zonder problemen worden geland omdat zowel zij als ik rustig blijven. Helaas net niet de gewenste meter maar met 97 cm de grootste maar vooral zwaarste vis voor mij aan deze hengel. Wat een ervaring, geweldig.Thuis aangekomen maar eerst een belletje naar Amsterdam gedaan en het probleem voorgelegd. De ogen worden op een nieuw topstuk gezet en verder afgewerkt zoals de originele hengel. Slechts de verzendkosten worden gerekend. Dat is pas service. Cor alvast bedankt.

5 opmerkingen:

 1. Hoi Klaasjan,

  Een top vis op de 0LV en ook nog eens (letterlijk) top service op een visdag. Eind goed al goed!

  Groeten,
  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Klaasjan,

  Wat een lekkere dame op de 0LV, een echte topdag met vangsten om van te smullen.

  Erg jammer van de gebroken top, maar wel weer top service van Cor.

  Dat je snel weer mag genieten van een complete 0LV voor een topdag.


  Groet,
  Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Klaasjan,
  Een mooie, vooral dikke snoek, maar wel erg jammer van de hengel,gelukkig is het door de goede service van CJW het gemakkelijk en snel op te lossen.
  Groet, lolle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super service inderdaad van Cor Spinhoven.

  Dag Lolle. De snoek was inderdaad goed volgevreten en zwaar. Een mooie vis aan de lichte hengel en daarmee het toetje van een paar uurtjes vissen.

  Dit roofvissen met ultralichte hengels is zo ontzettend leuk om te doen.

  vrgr Klaasjan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige vis Klaasjan en dan ook nog op die hengel. Gelukkig zorgt Cor ervoor dat je binnenkort weer op pad kunt.

  BeantwoordenVerwijderen