donderdag 31 januari 2013

Het ijs is verdwenen.

Het ijs is op de meeste sloten en vaarten hier in de buurt inmiddels verdwenen. Op mijn vismiddag (donderdagmiddag tussen 13 en 15 uur) heb ik dan ook mooi de kans om de kleine spinnerbaits te testen aan de edge. En eigenlijk ga ik er ook wel vanuit daarbij een paar mooie baarzen te vangen om dit hoofdstukje af te kunnen ronden. De actie is prima, de spinnerbaits zijn heel goed te werpen aan de hengel maar een aanbeet krijg ik niet. Jammer.
Het is ook niet echt weer voor het ultralichte spinnen. Keiharde wind met windstoten met daarbij geregeld een flinke bui. Snoekweer dus. En dat heb ik dan ook nog een poosje gedaan. De baarzen houden jullie (en ik) tegoed.
Naast de edge ging ook namelijk de longlight 1 mee met een paar spinners die ik gisteren nog had gebouwd. Naar voorbeeld van een Mepps tandem spinner waarbij geen gebruik is gemaakt van RVS draad maar van staaldraad. In mijn geval 80/00 fluocarbon. Over deze spinners later meer.
In ruim een uur tijd werd een groot stuk water afgevist en werden twee snoeken gevangen. De grootste wordt hierbij geplaatst. Een formaat wat een bonusvis is op een 5 grammer en voor rode oortjes zorgt maar wordt gedegradeerd tot slechts een leuke vis op deze plughengel.
Mijn CJW plughengel heb ik verkocht aan Theo. Theo veel plezier ermee. De komende maanden maar eens zoeken naar een andere plughengel met een lengte tussen de 270 en 300 cm met een werpvermogen rond de 45 gram. Hiermee wil ik met groter aas weer wat gerichter op grote snoek gaan vissen volgend jaar.

2 opmerkingen:

 1. Hi Klaasjan,

  Mooie snoek! Waarom gebruik je de mosquito 3LV niet als je wat zwaarder wilt vissen? Langwerpige pluggen en streamers kan je ook een maatje groter op de 3LV vissen en dan hou je toch meer sport over dan op een 45-grammer? Of wil je met nóg groter aas aan de gang?

  Groet,
  Bert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Bert,

  Ik wil inderdaad met groter maar ook zwaarder kunstaas weer op snoek gaan vissen. Gericht op snoeken boven de meter.
  Het nadeel geef je precies aan. Aan een dergelijke zware hengel is de beleving van de gemiddelde vis een stuk minder.

  vrgr Klaasjan

  BeantwoordenVerwijderen