woensdag 7 juni 2017

Beek en Bron in NiebertOp pinksterdag is het vroeg pissen want we gaan vissen en we hebben de afspraak gemaakt om om zes uur aan het water te staan. En dat lukt ook nu weer. Onze eerste stek is een vijver waar alleen smorgens vroeg de vis actief is. Aangezien we het ijzer smeden als het heet is vangen we hier onze eerste karpers en missen ook nog de nodige aanbeten. Om half acht gaan we naar ons hoofddoel voor vandaag; Beek en Bron en dan vooral naar de karpers die daar zwemmen.

We komen mooi om acht uur aan zodat we de eerste keuze in stekken hebben. Een hele meute vissers voor ons gaat allemaal achter de forellen aan.

Jelle kan vandaag zijn specimenrods flexfloat 6-8 goed uit proberen. Ik vis met de CJW Carpslimline xlight en 14/00 op de centrepin. Een paar fotoos van Jelle tijdens het drillen van een karper om de actie van de hengel te zien.


De vis is goed los en regelmatig gebeurd het dat we samen een karper staan te drillen. De meeste karpers zijn spiegels.


De bonusvis is ook nu weer voor Jelle. Ik had erop gehoopt maar hij vangt hem deze steur van precies 100 cm.


Na de vier uur vissen staat de teller ergens tussen de 20 en 25 karpers die door mij gevangen zijn. Een mooi aantal. Beek en Bron is lekker wanneer er een aantal dagen niets is gevangen. Mijn tip: ga vlak achter het riet vissen.

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke visdag, Klaasjan. Ik ben nog nooit in Beek en Bron geweest maar ga het ook eens proberen.

    Robert

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beek en bron is vooral leuk als je na dagen van mislukte visdagen weer eens lekker vangen wil. Als je heen gaat blijf dan vooral dicht tegen de kant vissen.

    BeantwoordenVerwijderen