vrijdag 7 juli 2017

De overstort.

Tijdens een hevige regenbui een half jaar geleden is er riool water in mijn favoriete vijver gestroomt. Het rioolwater bevat organische stoffen die worden afgebroken. Hiervoor is zuurstof nodig wat ontrokken wordt aan het water. Omdat er toen ijs lag zijn veel karpers onder het ijs bezweken door het lagere zuurstofgehalte van het water. Veel vis is nog wel overgebracht naar een nabij gelegen kanaal maar het incident heeft grote gevolgen gehad voor de visstand van de vijver.

Toch ga ik er nog een keer vissen om te zien of er nog vis te vangen is. Lekker licht hengeltje met de centrepin met kattenbrokjes uit blik als aas en proberen maar. En ik vang nog karper ook. Maar liefst zeven stuks. Vissen tussen de 40 en 50 cm lang met onbeschadigde bek. Naar mijn mening vissen die nieuw zijn uitgezet. Hier ga ik volgende keer met de brasemhengel vissen.

1 opmerking:

  1. Hoi KlaasJan, ja er zit weer karper! Dat heb ik ook zelf ondervonden (zie mijn blog) en het is weer leuk vissen. Jammer dat we niet tot een afspraak konden komen dit weekend maar de volgende keer gaan we samen! En nog dank voor de tip :-)

    Groet,

    Robert

    BeantwoordenVerwijderen