vrijdag 25 februari 2011

Cocoon zonnebril.


Na wat mislukte aankopen op het gebied van zonnebrillen plaatste ik een topic op het forum van flitsendnylon.nl met hierin de vraag wat andere vissers gebruiken. Als brildrager werd direct mijn interesse gewekt door de mogelijkheid om voor een overzetbril te kiezen. Dus geen zonnebril op sterkte maar een aparte zonnebril die over de normale bril heen gedragen kan worden. Een goed en betaalbaar alternatief bieden de brillen van cocoon. Een aantal leden gebruikt een dergelijk bril naar volle tevredenheid. De bril moest voor mij besteld worden en heeft 40 euro gekost maar lijkt een schot in de roos te zijn.

Ik hoop hem morgen aan de waterkant te testen. Verslag uit de praktijk volgt dus. De bril is licht van gewicht en valt mooi over mijn eigen bril heen zonder ergens vervelende drukplekken te hebben op mijn oren of neus. De kleur van de glazen is Amber. Dat geeft het meeste contrast in het water waardoor je dieper kijken kunt. De bril is dan ook puur voor het vissen aangeschaft, een niet onbelangrijk punt om te vermelden.

2 opmerkingen:

  1. Hihihihihihi sorry moest heel hard lachen bij het zien van deze foto's! (ik lag je toe). Maar moet zeggen, het ziet er goed uit na het lezen van de tekst. En het lijkt ook nog wat, beter als de brillen die je in de bios op je neus krijgt.
    Liefs Mar

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb nog even de toevoeging geplaatst dat de bril in hoofdzaak is bedoeld voor het vissen. Omdat de schittering van het water voor het grootste deel door de glazen wordt weggenomen kun je beter zien wat er onder water gebeurd. Dat is voor sommige visserijen wel handig.

    BeantwoordenVerwijderen