vrijdag 18 februari 2011

Snoek vangen met de Lucky Craft Pointer sp.

Het vriest 2 graden als ik de kinderen naar school breng en later doorrij naar het viswater. De wind maakt het guur en koud.
Ik verwacht dat de snoek nog weinig interesse zal tonen voor het kunstaas en pak daarom eerst een ultralichte hengel om met 5 cm lange Profiblinker shadjes op een 3 grams loodkop een brug af te vissen. De brug ligt niet in de volle wind waardoor het lichte loodkopje precies een juiste verhouding geeft waardoor het shadje uiterst langzaam maar wel gecontroleerd naar beneden zakt. Het is even zoeken naar de juiste plek en diepte maar heb je de baarzen eenmaal gevonden dan vang je ook meerdere vissen achter elkaar. Vissen rond de 25-30 cm die prachtige sport geven aan de lichte hengel.
Na een uurtje en vele baarzen later gaat de lichte spinhengel weer terug in de auto en wordt de 250 cm lange CJW tiengrammer gepakt. Omdat er reeds een uurtje is gevist weet ik aardig goed hoe de omstandigheden zijn en uit ervaring weet ik de diepte van het water waarin ik vissen wil. Er gaat slechts één plug mee en dat is de Lucky Craft pointer sp. De resterende tijd wordt hiermee gevist. Het is een type plug die mij wel ligt omdat er actief mee gevist moet worden. Niet rustig binnenhalen in één tempo maar geregeld versnellen of helemaal stil laten vallen. Zo nu en dan een tik met de hengel geven laat het plugje mooi kantelen. De toevoeging van sp aan het type pointer houdt in dat we hier te maken hebben met een suspenderend plugje. Hij blijft dus hangen in het water wannneer er niet wordt binnengevist. Door het gewicht van het titanium spinstangetje zinkt het plugje echter heel langzaam en dat is precies zoals ik het graag zie. Met 6 snoeken in de resterende anderhalf uur ben ik uitermate tevreden waarbij de twee grootste net boven de 80 cm groot zijn. Helemaal super.De foto is gemaakt met de camera tussen het gras. Daarom niet helemaal gelukt.

Het dragen van rubberen lieslaarzen in de polder bevalt mij heel goed. Je kunt bijna overal met een gerust hart het water instappen zonder natte voeten te krijgen waardoor het landen van de vis een peuleschil wordt. Ook op de kant kun je gewoon op je kniëen gaan liggen in het vaak natte gras zonder een vieze broek te krijgen. Een nadeel bij dit weer is dat je voeten aanvoelen als ijsklompjes omdat enige isolatie totaal afwezig is bij deze laarzen.

3 opmerkingen:

 1. Fraaie vangsten Klaasjan, en dat in deze koude omstandigheden.

  groet,
  alex

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi KJ,

  je hebt weer een leuke blogfoto!!

  Ellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even knutselen met een bestaande foto en je hebt weer een nieuwe blogfoto.
  Onder koude omstandigheden is de roofvis vaak te vinden redelijk gegroepeerd op een plek in de luwte. Het is soms alleen zaak om ze los te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen