maandag 28 februari 2011

De voorjaarsvakantie is weer voorbij.

Op zaterdag zijn er weer eens mogelijkheden om te gaan vissen buiten de wekelijkse weekend beslommeringen om. Er wordt dan ook ‘s morgens en tegen de avond een aantal uurtjes gevist op roofvis. Ook nu wordt een tiengrammer voor de snoek en een 3 grammer voor de baars meegenomen met bijbehorend kunstaas. Met de lichtste hengel wordt voornamelijk geverticaald met shadjes en dus is deze hengel voorzien van een molen met dyneema. Met de tiengrammer worden enkele plugjes gevist.
De afgelopen week heb ik twee Kopyto Relax shadjes binnen gekregen om te zien of het wat voor mijn visserij is. Ik kom hier later op terug. Maar vandaag dus een mooie gelegenheid ze eens in de praktijk te testen waarbij direct opvalt dat de shad ook bij een zeer geringe snelheid een uitbundige actie vertoont.
Er wordt afwisselend op snoek en baars gevist. Ik heb de auto vlakbij staan waardoor het overschakelen tussen beide visserijen snel is gedaan. Ook nu weer de nodige mooie baarzen tijdens het verticalen gevangen maar helaas geen exemplaren boven de 30cm. Wel vang ik 3 baarzen met bijtsporen van een behoorlijke snoek gezien de omtrek van de tandafdrukken.
Hoewel de snoek niet echt los is en het kunstaas soms volgt tot aan de kant zonder toe te bijten weet ik een aantal fraaie vissen te vangen tussen de 70-90 cm. Dat is een mooie maat aan de tiengrammer. Was de vorige keer het actief vissen van kunstaas de sleutel tot succes, vandaag moest het anders wat al snel bleek. De beste methode was het sterk afwisselen van het tempo van binnenvissen. Het plugje even laten hangen, daarna snel twee meter binnendraaien en weer laten hangen. De aanbeten kwamen op het moment dat de versnelling werd ingezet. En die aanbeten zijn snoeihard waarbij het kunstaas diep wordt genomen. Goed onthaakgereedschap is dan een abolute noodzaak. Vaak kunnen de dregjes van de plug het beste worden losgemaakt via de kieuwdeksels, een techniek die je onder de knie moet zien te krijgen maar heel goed werkt.
Wat verder nog even vermeld mag worden is dat het kunstaas gedurende de dag 3 x muurvast stond geparkeerd op de bodem van het water. Het is even werk maar met de Jazi-M kunstaasredder komt iedere keer het plugje weer naar boven toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten