zondag 25 september 2011

De eerste snoekbaars voor Wouter.

Als je beide diensten draait in het weekend is een vrij weekend een mooi gegeven. Niet zoals voor velen van jullie om eens een dag te gaan vissen maar om zaken te regelen waar je het hele gezin voor nodig hebt.

Als er tussendoor eens tijd overblijft dan wordt een hengel gepakt en dat is het afgelopen weekend dan ook weer prima gelukt. Op de zaterdagochtend in het donker al in de bellyboot aanwezig om te vissen op snoekbaars maar daarover later deze week meer. Tegen de avond nog even met de vaste stok aan het vissen geweest op voorn en brasem in een locaal water. Wouter had er 12 en Sabiene 7. Om en om vissen met dezelfde hengel waarbij Sabiene voor het eerst de hengel alleen vasthoudt en bepaald wanneer ze de haak zet. Dat gaat haar uitstekend af terwijl ze pas 3 jaar is.

Op de zondagmiddag voor het bezoek aan opa en oma nog even in een scheepvaartskanaal gevist met kunstaas. Wouter gewoon aan de winkelpikker voorzien van 18/00 nylon en zijn favoriete roodwitte twister.


Na een keer te hebben vastgezeten denkt hij dat dit de tweede keer ook het geval is. De hengel buigt lekker door maar deze keer zie ik toch mooie tikken op de top. Je hebt beet. Het is dan ook helemaal feest wanneer een snoekbaars naar boven komt. Die had hij nog niet gevangen. Ook deze vis weer helemaal zelf gevangen. Goed gedaan Wouter!!!

De stand blijft 1-0 omdat we na deze vangst opruimen. Missie voltooid. Maar dit smaakt duidelijk naar meer. Ik hou de snoekbaars voor Wouter vast. Niet omdat hij de vis niet durft vast te houden maar omdat ik niet wil dat de snoekbaars komt te vallen op het beton van de wal.

2 opmerkingen:

  1. Grote klasse Wouter,gefeleciteerd jongen en dat er maar vele grote zullen volgen.
    mvg andre

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi werk, Wouter! Jij wordt vast net zo'n prima visser als je vader, van wie ik ook een hoop heb opgestoken (en misschien haal je hem wel in)!

    Hans van der Pauw.

    BeantwoordenVerwijderen