zondag 11 september 2011

Sensationele visserij in ons eigen landje.

Nu de vakantie weer voorbij is staat het sportvissen ook weer op een lager pitje. Er zijn de nodige klussen blijven liggen de afgelopen weken en die vragen ook vrije tijd. Het komt jullie niet onbekend voor neem ik aan.
Maar nadat ik zaterdag in de middag ben wakker geworden na een nachtdienst en de rest van de familie andere verplichtingen heeft neem ik mijn kans waar. De bellyboot in de auto en nog even proberen op de stekken die enkele weken geleden zo goed waren.
Aangekomen bij het kanaal blijkt er een ontzettend harde stroming te staan. Zo hard heb ik het hier nog nooit gezien. Stroomopwaarts wordt ingestapt om me vervolgens af te laten zakken naar de eerste stek. Gekkenwerk. Zelfs wanneer ik maximaal peddel lukt het niet om te blijven staan in de stroming. Ook het 10 grams loodje kan geen bodem houden.
Langs de waterkant wordt de situatie eens rustig overzien en de tactiek bekeken voor vandaag. Door langs de oever stroomopwaarts te lopen om me vervolgens naar de rustigere plekken achter peilers te laten afdrijven lukt het me om uit de volle stroming te liggen terwijl toch in de stroomnaad kan worden gevist. Het is oppassen geblazen omdat de peilers verraderlijke stekels hebben die mijn bellyboot zo lek kunnen prikken.

Het is helaas niet te doen vandaag om de kuilen en bulten met steenstort af te vissen omdat deze in de volle stroming liggen. De eerste 4 plekken uit de stroming leveren geen aanbeet op. Zo kan het ook na het succes van eerder. Het is echter 25 graden en met alleen een T-shirt aan is het goed vertoeven in de bellyboot. Geen spijt dus dat ik ben gegaan.
Op de vijfde stek van vandaag gaat het helemaal los. De eerste aanbeet komt na een periode zonder actie altijd weer als een verrassing. Maar de concentratie is weer snel helemaal terug en een fraai aantal baarzen wordt gevangen aan de dropshot. Soms op nog geen meter water. Ook nu weer zwaar gebouwde vissen rond de 30 cm die een geweldig potje weten te knokken op een ultralichte hengel. Sensationele visserij in ons eigen landje.

1 opmerking:

  1. Hé KJ,

    weer een fijne blog om te lezen.

    Groetjes Ellen.

    BeantwoordenVerwijderen