maandag 3 oktober 2011

Samen 6 snoekbaarzen.

Met prachtig nazomer weer beleven we het weekend. Rond de 25 graden met nauwelijks wind is het geweldig om buiten te zijn. Van het vissen is echter weinig gekomen. Alleen op de zaterdagmiddag na het bezoeken van opa en oma wordt er nog even samen met Wouter en Sabiene gevist.
De hengels liggen startklaar in de kofferbak van de auto en met wat shadjes en onthaak gereedschap op zak gaan we op pad. Wouter vist met zijn twister verticaal en werpend en ik vis de kantjes af met een dropshotsysteem. Sabiene maakt eventueel fotoos. Omdat direct langs de kant al 5 meter water staat heeft ze een reddingsvestje aan.
We vangen in ruim een uur tijd 6 snoekbaarzen. Toevallig allemaal aan mijn hengel maar we vangen ze samen. Na het aanslaan krijgt Wouter de hengel in de handen om de vis te drillen. Dat gaat hem prima af. De snoekbaarzen zijn allemaal rond de minimummaat dus niet echt groot. Maakt niet uit want ze gaan toch allemaal terug. We hebben ons weer uitstekend vermaakt.
Als de kinderen mee zijn vis ik met een spinhengeltje die ik al vanaf mijn jeugd bezit. Mocht het hengeltje sneuvelen door een ongecontroleerde beweging dan is er geen man overboord. Dat vist wel zo prettig. Wouter heeft zijn oog ook al op het stokje laten vallen……


Geen opmerkingen:

Een reactie posten