zondag 30 oktober 2011

Water herontdekt krijgt eerst een slotje.

De afgelopen week ben ik het traject wat genoemd werd in het verslag van 3 weken geleden nogmaals langs gelopen maar nu met wat groter kunstaas.
Natuurlijk met het doel om wat gerichter op grote snoek te vissen waarbij gekozen wordt om dit vlak onder het oppervlakte te doen met jerkbaits of een plug. Dergelijk kunstaas met een eigen gewicht rond de 40 gram is niet te vissen aan een spinhengel. Daarom wordt er deze keer voor een plughengel gekozen.
Het gaat hierbij om een CJW plughengel type light met een lengte van 270 cm. Het werpvermogen van de hengel zal rond de 35 gram liggen.
Het reeltje is van Shimano, de calcutta 201. De lijn is van Dyneema.
Omdat het water helder als jenever is en ik bang ben dat de schittering van een spinstang de vis zal verschrikken wordt een onderlijn van 80/00 fluocarbon gebruikt met een lengte van ongeveer een meter.
Maar na een aantal uurtjes vissen op verschillende dagen onder verschillende omstandigheden ben ik wel klaar met dit water. Er worden slechts een paar kleine vissen gevangen en de grote snoek laat het volkomen afweten. Daarnaast wordt er met de vaste stok op een aantal plekken geen witvis gevangen. De vis zit ergens anders en ik weet wel waar. De jachthaven ligt stampvol vis. Zowel witvis als roofvis. Maar helaas is dit gebied verboden om te vissen.Op de foto zijn van boven naar beneden de volgende kunstaasjes te zien.

1. Buchertail plug met een flankende actie.
2. Eigenbouw jerkbait met een onvoorspelbare actie.
3. Baby Jackall van Loz Harrop.
4. Chubby junior van Nick Kloosterman. Hybride.

1 opmerking:

  1. Lijkt me een spannende visserij Klaasjan, zeker nu met de huidige temperaturen ook nog wel lonend? Fraai stukje eigenbouw, zo'n jerkbait.

    groet,
    alex

    BeantwoordenVerwijderen