dinsdag 31 januari 2012

DVD: Roofvissen in Nederland deel 1. Willem StolkVanuit zijn goed uitgeruste boot neemt Willem Stolk je mee op zoek naar Snoekbaars en baars. Dat daarbij ook nog een 80+ barbeel wordt gevangen is een bonus.
Er wordt uitgelegd hoe de visstek het beste kan worden gekozen als op een plas aan een rivier wordt gevist. De dieptemeter is hierbij een onmisbaar hulpmiddel. Interessante stekken worden vervolgens werpend uitgevist met kleine shadjes op een lichte loodkop. Er wordt veel vis gevangen.

Willem zijn voorkeur gaat uit naar het werpend vissen vanuit een driftende boot of een boot voor anker. Het laatste wordt toegepast om met de dropshot montage een gebied uit te vissen met weer veel aanbeten en vis. Op de techniek van het dropshotten wordt dieper ingegaan.

En dan is de film alweer afgelopen. Krap 27 minuten visplezier met veel kromme hengels en momenten waarin een vis geland wordt.

De film kost net geen tien euro. Misschien een leuk idee voor Shimano om de film kado te doen bij aanschaf van een Yasei hengel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten