zaterdag 21 januari 2012

Heukers.

Op dit moment ligt mijn rug weer in de vernieling en kan ik pas woensdag bij de manueel therapeut terecht. De combinatie met een bronchitus geeft hele leuke effecten en is voor mij nieuw. Hoesten is erg pijnlijk.

Even geen vistrips de komende tijd of verhalen maken achter de peecee omdat zitten niet gemakkelijk is.

Van alweer bijna tien jaar geleden (waar blijft de tijd, ik kan het me nog herinneren als de dag van gisteren) komen deze handgemaakte heukers. Het origineel is van Eric de Lange. Deze versie is iets groter. Later zou ook hij de heukers XL maken. Deze jerkbait is super langzaam te vissen en zwemt van links naar rechts tijdens het binnenvissen (glijder). Als je niets doet blijft de heuker hangen op zijn plaats (suspenderend uitgelood)wat vaak het moment is voor de snoek om toe te slaan. Deze jerkbaits heb ik gemaakt van beukenhout, gespoten met spuitbussen en afgelakt met een 2 componenten blanke lak. Ze wegen ongeveer 50 gram en zijn 13 cm lang.


5 opmerkingen:

 1. Beste Klaasjan,
  Spoedig herstel toegewenst. Ook ik heb deze heukers nagemaakt. Het zijn immers jerkbaits die heel gemakkelijk uitslaan. Ik heb er dan ook destijds heel wat snoeken mee gevangen.
  Dirk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé Klaasjan de reacties doen het weer!

  Nogmaals van harte beterschap gewenst met de rug.

  mvrg.Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Klaasjan,

  Vervelend voor je, laat het maar snel woensdag worden.

  Sterkte!

  Gr, Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klaasjan,

  Mooie stukjes kunstaas dat je gemaakt,zelf heb ik nog nooit met jerkbaits gevist,toch maar eens proberen.
  veel beterschap gewenst met je rug

  groeten Peter V.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het vissen met jerkbaits (of heukers in dit geval) is heel leuk om te doen. Zeker als je het kunstaas kunt blijven volgen. Het is enigzins te vergelijken met het vissen met streamers. Dat kan van de daaruit voortvloeiende dril niet gezegd worden.

  Met de rug gaat het alweer wat beter en na morgen kan het herstel echt beginnen als ik weer recht sta. Bedankt voor de reacties allemaal, ook via de email.

  vrgr Klaasjan

  BeantwoordenVerwijderen