zaterdag 14 januari 2012

Streamer only part six, happy hour.


Met nauwelijks wind en een temperatuur rond de tien graden boven nul kan op zaterdagochtend 14 januari de mosquito 1 LV eens lekker getest worden. Het wordt tijd dat aan de hengel de eerste vis gevangen wordt. Met twee doosjes bijpassend kunstaas moet dat gaan lukken. Er wordt gestart met de spinner.
Enkele mogelijke hotspots worden afgevist. Denk daarbij aan afgestorven lelievelden en kruisingen van sloten. Het eerste half uur echter zonder succes maar op een dag als vandaag is het heerlijk om langs de waterkant te lopen. Na de eerste tik hangt een snoek even kort aan de lijn maar weet daarna los te komen. Voor mij een teken om dit gebied wat beter en trager af te vissen. Rond deze tijd van het jaar zie je de snoeken al samenscholen. Waar er dus één is liggen er meer.
De spinner wordt vervangen door een witte streamer die heerlijk langzaam kan worden binnengevist en waarbij deze kleur al het nodige succes hier heeft gebracht. De tweede worp levert een snoek op die, omdat het de eerste is op deze hengel, even op de foto gaat. Het zonnetje breekt zelfs door en een prachtig uurtje met veel actie begint. Naast veel aanbeten en missers zie je ook de snoek achter de streamer aanzwemmen en soms op het laatste moment wegdraaien. Geweldig mooi om te zien.

Tussen 1030 en 1145 worden negen snoekjes rond de 65 cm gevangen die zoveel mogelijk in het water worden onthaakt. Omdat veel vissen in het scharnier zitten gehaakt is dat met een tangetje zo te doen, temeer omdat de haak geen weerhaak heeft.
De lange 5 grammer bevalt prima. De hengel gooit precies en weet de haak goed te zetten. De afwerking is strak en netjes verzorgd met de NT ogen en RVS onderdelen, net zoals de andere hengels uit deze serie. Wat ik mooi vind is de inscriptie CJW op het afwerkplaatje onderaan de kurken handgreep. Dat staat stukken beter dan een egaal plaatje op zo’n handgebouwde hengel.

2 opmerkingen:

 1. Hallo Klaasjan,

  Zo te lezen was je op de juiste tijd op de juiste plaats.
  En zo te lezen is de 1LV erg goed bevallen.

  Groet,
  Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg fijn om geregeld zo'n uurtje mee te maken. En het mooie is, je weet nooit wanneer het gaat gebeuren.

  De LV1 bevalt inderdaad goed. Een hele universele hengel voor de polder waarbij gebruik wordt gemaakt van spinners, lepels, plugjes, shadjes en streamers.

  vrgr Klaasjan

  BeantwoordenVerwijderen