dinsdag 19 juni 2012

De forel op herhaling.
Afgelopen woensdagochtend weer twee uurtjes op de forel gevist. Deze keer met de feather 4 brasempenhengel en een vlokdobber met daaronder een stukje powerbait in de vorm van een wokkel waardoor deze aantrekkelijk schommelt tijdens het langzaam binnenvissen.

Geen motregen zoals de vorige keer. Een vaal zonnetje breekt zo nu en dan door het wolkendek heen waardoor het goed vertoeven is langs de kanten van de vijvers. Dat is ook te merken aan het aantal vissers vandaag. Als wij om negen uur aankomen staan aan één vijver al 15 vissers. Er wordt dan ook gekozen voor een andere vijver waarin de forellen tussen de 1 en 3 kilo wegen. Mooie sport aan onze lichte hengels. Mijn schoonvader vist met een loodje aan zijn hengel voorzien van powerbait.

Na tien minuten vang ik reeds de eerste forel waarop de hengel helemaal krom getrokken kan worden. De vis vecht wild en ongecontroleerd maar komt zo mak als een schaap na een 30 tal seconden binnen. Een goed begin is het halve werk.

Deze keer helaas het hele werk want een aanbeet krijg ik verder niet meer vandaag. Of er nu hoog of laag gevist wordt, met donker, licht of fluorescerend aas. Jammer. Mijn schoonvader heeft geen aanbeet gehad.Bij deze ook nog wat fotoos van de verschillende vlokdobbertjes. Zelf mag ik ook zo nu en dan graag wat dobbers maken maar die kunnen in de afwerking lang niet tippen aan deze kunstwerkjes. De dobbers voorzien van een loodgewichtje onderaan zijn nog niet gebruikt maar staan perfect zonder extra verzwaring in het water.


Het vissen met een schuivende vlokdobber die wordt gestopt door een stuitje bevalt heel goed. Als je te snel binnendraait klimt de dobber in de lijn waardoor de vooringestelde diepte niet meer gehaald zal worden. Bij langzaam binnenvissen heb je dat probleem niet. In twee uur vistijd gebeurde het twee keer dat de onderlijn over de vlokdobber sloeg in de hoofdlijn en het aas dus vlakbij de dobber komt te liggen. Acceptabel.Forelvissen in wat voor vorm dan ook is leuk om te doen. Het is jammer dat je zo hutje mutje staan moet rond het water. De visserij aan het Oostvoornsemeer op forel spreekt me dan ook veel meer aan.


4 opmerkingen:

 1. Leuk verslag weer Klaasjan. Je bent er weer lekker uit geweest. Jammer dat de vangst zo tegenviel!

  Dat hutjemutje-gedoe is ook de enige reden die mij tegenhoudt. Het Oostvoornse meer lonkt zeker. Jammer dat je zo ver weg woont!

  Ook leuk om te zien, al die vlokdobbertjes. Nieuwe inspiratie om toch weer wat te maken wat zich onderscheidt.

  N.B: Overigens krijg ik bij jouw en andere visblogs de laatste dagen een malware waarschuwing. Even dat je 't weet!

  Vriendelijke groet,
  Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Klaasjan,

  De uitnodiging voor het OVM staat nog steeds hoor dus als je in het najaar zin heb neem gerust contact met me op.


  Groeten Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop volgend jaar in de gesloten periode naar het ovm te gaan.

  Ik zal kijken of het malware probleem op te lossen is.

  Klaasjan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik neem zeker contact met je op marcel als ik die kant op kom. Een privelesje penvissen op karper lijkt me ook wel wat.

  BeantwoordenVerwijderen