zondag 3 juni 2012

Na de afgelopen maanden weer eens op stap.

Het gaat heel goed met mijn rug de laatste tijd. Zo goed dat er weer lekker gesport kan worden. Het skeeleren is daarbij favoriet. Maar ook het fietsen op de mountainbike waarbij ook wat onderzoekswerk wordt gedaan naar afgelegen visplekjes heeft mijn aandacht. Omdat vrije tijd echter maar één keer besteedt kan worden komt er van het vissen dus weinig terecht. Met de jongens nog wel een middagje eropuit geweest om met de vaste hengel vis te vangen wat prima is gelukt. Ze hadden beide 19 stuks. Vorige week met Wouter nog anderhalf uur op snoekbaars gevist. Samen wisten we er 4 te vangen. Het vissen met een werphengel wordt veel leuker gevonden dan met een vaste hengel. Vandaag in mijn eentje gevist met de korte mosquito 0 en wat shadjes gemonteerd op een lichte jigkop of aan de dropshot om snoekbaars te vangen. Met 7 snoekbaarzen en 1 baars ben ik prima tevreden. De aanbeten waren geweldig hard. Dat smaakt naar meer. De grootste snoekbaarzen tussen de 60 en 70 centimeter knokken op een karakteristieke manier aan de lichte spinhengel. In het begin krijg je het idee dat er een stuk hout of plastic zak aan de haak hangt. Onder de kant gekomen duikt de snoekbaars iedere keer weer naar de bodem en wordt de hengel tot in het handvat krom getrokken waarbij de slip lijn afgeeft. Prachtig. Een verkeerde afstelling van het materiaal wordt op dit soort momenten direct afgestraft wat resulteert in een gebroken lijn.

5 opmerkingen:

 1. Dat is goed nieuws, KlaasJan; fijn dat het beter gaat met je rug en je weer kunt vissen!

  Mooie vissen en snoeiharde aanbeten, hmm...
  volgens mij gaan we binnenkort wel weer meer verhalen lezen :) Veel plezier alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn Klaasjan dat we terug wat positieve berichten kunnen lezen.Ik heb ondertussen ook de mosquito 0 aan gekocht (korte versie)om ook met lood kopjes te vissen,het is wel wat zoeken naar de techniek
  groeten Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het vissen op snoekbaars met kunstaas blijft toch één van mijn favoriete manieren van vissen om te doen. Het liefste vanuit de bellyboot maar vanaf de kant of boot wordt ook graag gedaan. Er zullen inderdaad nog wel enkele verhalen volgen dit jaar.
  De techniek is niet zo moeilijk Peter. Belangrijk is dat het kunstaas vlak boven de bodem wordt aangeboden en je controle over het kunstaas blijft houden. Of dat nu met een dropshot of met jigkop montage gebeurd. De korte 0 is mijn eerste keuze als de omstandigheden dat toelaten. Je bent vooral beperkt in de grote van het kunstaas wat gebruikt kan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Klaasjan,

  Goed om weer een verslag van je te lezen.
  Het gaat niet alleen goed met je rug, maar ook met je vangsten.
  Ook al is het niet mijn vistechniek, het blijft interessant om te lezen (en leren).
  Veel visplezier met mooie vangsten.

  Groet,
  Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Klaasjan,

  Terug, en hoe!

  En een middagje vissen met je zoons is natuurlijk helemaal fantastisch.

  Groeten,
  Peter

  BeantwoordenVerwijderen