zondag 10 juni 2012

Sinds jaren weer eens op de forel.

Afgelopen woensdagochtend werd een bezoekje gebracht aan een forellenvijver hier in de buurt om daar met wat kunstaas te gaan vissen gedurende twee uurtjes. In het verleden lukte dat ook heel aardig dus de moed zat er goed in zeker na het lezen van de verschillende verslagen op de blog van Peter met goede vangsten.


Bewust werden dan ook geen powerbait of meelwormen meegenomen. De aassoorten als het aankomt op het vangen van forel op dergelijk water.


Gekozen werd voor een vijver met forellen tussen de 500 en 800 gram. Vanwege de aanhoudende regen heb ik slechts één concurrent die is voorzien van twee hengels. Later zullen dat er nog een paar meer worden maar echt druk is het zeker niet waardoor bijna het gehele water kan worden afgevist.


Het blijft vissen. Terwijl de forellen links, rechts, onder en boven de verschillende kunstaasjes zwemmen, een aanbeet krijg ik niet. Lepeltjes met forel motief of juist firetiger. Spinners met zwart of messing of koper of zilveren blad. De kleinste hornet in verschillende printjes of rapala’s met forel print. Niets. Op de laatste worp wordt nog een fraaie zalmforel gehaakt die mee gaat naar huis om te worden opgegeten.


Ook de vissers met de eerder conventionele aassoorten vangen geen van allen een forel. Slechts de zalmforellen werden gevangen.


Niet vissers denken nu waarschijnlijk dat was één keer en niet weer. Maar niets is minder waar. Een volgende keer wordt met de vlokdobber gevist aan de CJW feather 4. Lijkt me echt kicken om aan deze hengel een aantal vissen te vangen. In de afgelopen dagen is dan ook een tackletainer ingericht voor deze visserij. Dobbers met bijpassende loodjes, speciale wartels, siliconenslang, haakjes, onderlijntjes, loodjes en natuurlijk de bombetta’s. Ik heb er zin aan en krijg waarschijnlijk gezelschap van mijn schoonvader die er net zo over denkt. Na woensdag waarschijnlijk een update.Bij deze nog even de foto van de gevangen zalmforel.
7 opmerkingen:

 1. Dat wordt smullen Klaasjan! Wens je alvast veel plezier als je opnieuw gaat. Die forellen kunnen best wel een robbertje vechten.

  P.S: Leuk dat je met de vlokdobber vist. Je hebt er genoeg denk ik? Anders laat je het maar even weten ;) Ben wel benieuwd wat de forellen er van denken. (Zie mijn blog.)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Klaasjan,


  Leuk dat je er nog 1 ving maar het is geen zalmforel maar gewoon een onvervalste regenboog.

  Bij de visboer wordt je ook verleid met zalmforellen voor meer geld , mensen het zijn gewoon regenbogen met nadere voeding(garnalen) daar wordt het vlees roder van!!!!
  Het is maar een tip???

  Groet Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Klaasjan,

  Leuk!

  Ik ben benieuwd naar het vervolg.

  Groeten,
  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Klaasjan,


  Eet smakelijk, de volgende keer een paar meer voor op de BB (bv augustus dan ben ik in de buurt).

  Het verschil tussen een visser en een niet visser is dat de visser dan juist supergemotiveerd is om wat te vangen.

  Ik heb dat zelf ook, waters dat je weet dat er vis zit blijf ik steeds terugkomen om wat te vangen, dan de bekende watertjes waar je altijd wel vangt.

  Ik ben benieuwd of het vissen op forel je met de vlokdobber bevalt.

  Ik kijk al uit naar je verslag.

  SUCCES

  Groet,
  Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben, Ik zag je vlokdobbers een poosje geleden al op je blog. Zeker de moeite waard. Ik heb onlangs nog een aantal overgenomen van Sjoerd. Hele mooie. Zal er een foto van maken.
  Marcel, als jij zegt dat het een regenboog is geloof ik je gelijk. Ik heb ook maar van horen zeggen (de uitbater) dat het om zalmforel gaat.
  Ik ben klaar voor komende woensdagochtend om met de vlokdobber icm de feather 4 te gaan vissen. Gisteravond nog een aantal onderlijntjes geknoopt. Het vissen met een dobber zal waarschijnijk wel bevallen hoewel het vissen met zo'n bombetta of glasstaafje als gewicht gevist aan een lichte spinhengel waarschijnlijk meer mijn ding zal zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat vind ik héél leuk, als je even een foto plaatst! Waarom de bombetta of 'n "glasstaafje" (bedoel je de drennan dobbers?) boven de vlokdobber?
  Wat is de reden van die voorkeur?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dag Ben, die foto wordt morgen gemaakt. De bombetta of het glasstaafje worden gebruikt ipv een dobber. Zal er een volgende keer wat meer over vertellen.

  BeantwoordenVerwijderen