zaterdag 5 januari 2013

Een goed begin is het halve werk.

Op de vrijdagmiddag 3 uurtjes gevist op enkele hotspots. Plekken die elk jaar in deze periode wel weer snoek opleveren. Al deze hotspots hebben gemeen dat het water er net iets dieper is dan in de rest van de polder en er door bebouwing wat beschutting te vinden is.

Er werden 7 snoeken en 1 baars gevangen.Als eerste werd een pelikaan lepel aan de speld gehangen. Voor mij een nieuw stuk kunstaas. In vergelijking tot andere lepels van Pako die ik graag gebruik geeft deze lepel weinig signaal af aan de hengel. Dat gaat niet ten koste van de vangst zoals blijkt wanneer na de vierde inworp de eerste snoek wordt gehaakt. De vis is waarschijnlijk van achteren over de relatief grote lepel geschoven. In het water zie ik het kunstaas al heel diep zitten waarbij de dreg gehaakt zit tussen de kieuwbogen. Het onthaken gebeurt dan ook door de lijn kapot te knippen om vervolgens de vis via de kieuwbogen te onthaken om daarna direct teruggezet te worden. Even later verspeel ik de lepel. Helaas, ik had nog graag even doorgevist met dit stukje kunstaas om een goed vergelijk te maken met de Pako’s.


Omdat ik veel volgers krijg van kleine baarzen wordt gekozen voor een andere lepel met een baars print. Een groen/paarse Pako 6 met zwarte strepen brengt vervolgens de nodige vis op de kant.
In de laatste 1,5 uur krijg ik geen enkele aanbeet meer. Wat ook geprobeerd wordt. De stekken waar net nog veel gevangen werd blijven visloos. Dit maak je vaker mee in deze periode. De vis lijkt korte actieve periodes te hebben. Vis je net op een verkeerde tijd dan is de kans groot dat je zonder aanbeet naar huis gaat.


Ook vandaag is weer gevist met het nanofil van Berkley. Nu niet met een knoop aan de onderlijn bevestigd maar met een no-knot connector. Een aanrader voor deze lijn. Helaas krijg je door de no-knot wel vaker een mislukte inworp omdat de lijn wordt gegegrepen door deze connector en het geheel in de knoop in het water terecht komt. De connectors zijn zelf gemaakt. Heel gemakkelijk te doen als je over RVS draad kan beschikken.

Heb je geen RVS draad dan is het ook mogelijk om een connector te maken van een paperclip. Dit is een tip van Grieko.

3 opmerkingen:

 1. Dag Klaasjan,

  Kun je kort uitleggen hoe je een Pako 6 vist in polderwater.

  Walter Oosterhof

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik lees net de reactie van Walter. Laatst een aantal lepels gekocht na het lezen van jouw blog en struinendoordepolder maar ik kan niets met lepels beginnen in ondiep water. Zou je daar eens wat aandacht aan willen besteden. Alvast bedankt.

  Rutger Faas

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Rutger en Walter,

  Ik heb een kort stukje geschreven over het vissen met een lepel in ondiep water. Dit verhaaltje wordt nu geplaatst op mijn blog. Als het niet duidelijk is dan hoor ik dat.

  vrgr Klaasjan

  BeantwoordenVerwijderen